Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα μετά από αίτημα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα μετά από αίτημα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας
Πιθανολογείται οτι η Πιόνγκγιανγκ επιδιώκει με την εκτόξευση να δοκιμάσει την τεχνολογία διηπειρωτικών πυραύλων εφοδιασμένων με πυρηνικά
Την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, σήμερα (7/2) στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας μετά την πραγματοποίηση της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα. 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε συνέλθει εκτάκτως και πριν από περίπου έναν μήνα, όταν η Β. Κορέα είχε προβεί στην τέταρτη πυρηνική της δοκιμή, η οποία θορύβησε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα.
Σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap επικαλούμενο στοιχεία των εγχώριων μυστικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ προέβει εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.
ο πύραυλος «έφερε με επιτυχία σε τροχιά τον δορυφόρο παρατήρησης της Γης Kwangmyongsong4 (λαμπερός αστέρας».

Airbus Defense & Space and 38 North satellite imagery from February 4, 2016 shows the Sohae Satellite Launching Station in North Korea in this image released on February 5, 2016.     REUTERS/Airbus Defense & Space and 38 North/Handout via Reuters

Σύμφωνα με πληροφορίες των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής Νότιας Κορέας, τέθηκε σε τροχιά ένα αντικείμενο, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.
Όπως επισημάνθηκε από τις ίδιες πηγές, ο πύραυλος είχε βεληνεκές έως και 13.000 χλμ. και ως εκ τούτου θα μπορούσε θεωρητικά να πλήξει την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

thaad guam
Οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, καταδίκασαν την εκτόξευση του πυραύλου ως παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και απειλούν τώρα το αυταρχικό καθεστώς της Β. Κορέας με επιπτώσεις.
Υπάρχει ο φόβος ότι η Πιόνγκγιανγκ επιδιώκει με την εκτόξευση κυρίως να δοκιμάσει την τεχνολογία διηπειρωτικών πυραύλων εφοδιασμένων με πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης