Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Σκληρές οικονομικές κυρώσεις προς τη Β. Κορέα ζητούν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

tags :
ΟΗΕ: Σκληρές οικονομικές κυρώσεις προς τη Β. Κορέα ζητούν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση
Διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εκδώσει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση
Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Πιονγγιάνγκ.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την ενέργεια της Βόρειας Κορέας.
Όπως τόνισε ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας που προεδρεύει του Συμβουλίου Rafael Ramirez Karen «θεωρούμε ότι υπάρχει συναίνεση για την καταδίκη αυτής της παραβίασης των κυρώσεων του ΟΗΕ».
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας Francoise Delbart χαρακτήρισε την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ «εξωφρενική πρόκληση, για το λόγο αυτόν η αδυναμία δεν αποτελεί επιλογή».
Σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική υιοθέτησης νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, ο γάλλος διπλωμάτης απάντησε «όσο πιο σύντομα, όσο πιο σκληρές, τόσο το καλύτερο».
Διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εκδώσει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση, ενώ τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον θα συνεχίσουν τις διμερείς συνομιλίες επί σχεδίου νέας απόφασης που θα επεκτείνει τις ισχύουσες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.
Διπλωματική πηγή εξήγησε ότι η αμερικανική πλευρά προωθεί σειρά νέων σκληρότερων μέτρων, τα οποία θα έχουν εφαρμογή πέραν των ατομικών όπλων και των πυραυλικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ, ενώ η κινεζική πλευρά θέλει τα μελλοντικά μέτρα να επικεντρωθούν στο θέμα της μη διάδοσης.
Διπλωματική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει στην ενίσχυση των διεθνών περιορισμών κατά του τραπεζικού συστήματος της Βόρειας Κορέας, ενώ το Πεκίνο αντιμετωπίζει απρόθυμα το ενδεχόμενο αυτό, φοβούμενο την επιδείνωση των συνθηκών ζωής στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης