Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Hollande δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν τη συνθήκη Σένγκεν - Όχι άλλες παραχωρήσεις στη Βρετανία

tags :
Merkel και Hollande δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν τη συνθήκη Σένγκεν - Όχι άλλες παραχωρήσεις στη Βρετανία
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των «hot spots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων
Σε δείπνο παρακάθονται αυτή την ώρα στο Στρασβούργο η A. Merkel και ο F. Hollande καλεσμένοι του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου M. Schulz.
Νωρίτερα, ο δύο ηγέτες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν τη συνθήκη του Σενγκεν δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουν να αναζητούν αποτελεσματικότερους τρόπους επίλυσης του προσφυγικού.
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν το καυτό αυτό θέμα αλλά και το ενδεχόμενο ενός Brexit ενόψει της σχετικής Συνόδου Κορυφής, αλλά και της αυριανής (8/2) συνάντησης της Merkel με τον τουρκο πρωθυπουργό Davutoglu στην Τουρκία.
Οι δυο ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις ούτε προσερχόμενοι στην απογευματινή συνάντησή τους, αλλά ούτε μετά το τέλος αυτής ωστόσο διπλωματική πηγή ανέφερε ότι είναι «αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη ζώνη Σένγκεν».
Merkel και Hollande συζήτησαν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των «hot spots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.
Οσο για το ζήτημα του βρετανικού δημοψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν πως «δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με τη Βρετανία».
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης