Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Θα προστατέψουμε την Ευρωζώνη από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση - Πιθανά νέα μέτρα QE τον Μάρτιο

Coeure (ΕΚΤ): Θα προστατέψουμε την Ευρωζώνη από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση - Πιθανά νέα μέτρα QE τον Μάρτιο
«Δεν αποφασίζουμε με γνώμονα την πίεση της αγοράς», υποστήριξε ο Benoit Coeure
Το ενδεχόμενο απόφασης για λήψη νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στη συνεδρίαση του Μαρτίου επανέλαβε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό «BFM».
«Εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε περισσότερα για να ενισχυθεί ο πληθωρισμός», είπε.
Ο ίδιος γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι τα στελέχη της ΕΚΤ εξετάζουν ποια assets (στοιχεία ενεργητικού) και σε ποιο βαθμό μπορεί να αγοράσει η τράπεζα.
Στόχος της ΕΚΤ είναι να προστατευθεί η Ευρωζώνη από το να γίνει θύμα της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Coeure, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η ΕΚΤ δεν αποφασίζει «υπό την πίεση της αγοράς».
«Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης έχει επιβεβαιωθεί», σημείωσε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική που ασκείται στη ζώνη του ευρώ έχει αποτελέσματα.
Υποστήριξε, δε, ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης υποστηρίζεται κυρίως από τις δράσεις της ΕΚΤ και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, ωστόσο κατέστησε σαφές πως η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Κληθείς να σχολιάσει σχετικά, ο Coeure τόνισε ότι η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων θα διατηρηθεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, ενώ διευκρίνισε πως η ΕΚΤ είναι σε επιφυλακή για τη δημιουργία κάποιας «φούσκας», εντούτοις προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη κάποιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης