Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στηρίζει τη JP Morgan ο διευθύνων σύμβουλός της, Jamie Dimon - Αγόρασε 500.000 μετοχές!

tags :
Reuters: Στηρίζει τη JP Morgan ο διευθύνων σύμβουλός της, Jamie Dimon - Αγόρασε 500.000 μετοχές!
Η αξία της αγοράς ανέρχεται σε 26,5 εκατ. δολάρια!
Σε αγορά 500.000 μετοχών της JP Morgan προχώρησε χθες, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλός της, Jamie Dimon.
O επί μία δεκαετία CEO της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας κατέβαλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αλλά και άλλα διεθνή Μέσα, περί τα 26,5 εκατ. δολάρια για αυτή του την αγορά.
Πέρα, λοιπόν, από επενδυτική κίνηση, η αγορά των μετοχών από τον Dimon έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς φαίνεται ότι στηρίζει και στοιχηματίζει υπέρ της ίδιας του της τράπεζας.
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan επένδυσε ουσιαστικά τις απολαβές του 2015, οι οποίες είχαν ανέλθει στα 27 εκατ. δολάρια.

Τι μετέδιδε στις 22 Ιανουαρίου το bankingnews.gr:

Στα 27 εκατ. δολάρια οι απολαβές του CEO της JPMorgan, J. Dimon το 2015 - Αύξηση 35% σε σχέση με το 2014
Στα 27 εκατ. δολάρια ανήλθαν οι απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, το 2015, έναντι ποσού 20 εκατ. δολαρίων το 2014 και το 2013.
Ειδικότερα, η αμοιβή του Dimon αυξήθηκε κατά 35% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, παρότι πολλοί από τους μετόχους διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση.
Το 38% των μετόχων απέρριψε την πρόταση για αύξηση των απολαβών του διευθύνοντος συμβούλου, σε σχετική συνέλευση.
Μάλιστα, οι ISS Proxy Advisory Services και Glass Lewis, εταιρείες που παρέχουν συμβουλές στους μετόχους της αμερικανικής τράπεζας, πρότειναν ένα σχέδιο για την «έξοδο» του Dimon από την προεδρία της τράπεζας, σχέδιο που δεν ευοδώθηκε.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη αύξηση στις απολαβές του Dimon μέσα σε δύο χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός μισθός του Dimon παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,5 εκατ. δολάρια και ενώ το επιμίσθιο σε μετρητά μειώθηκε σε 5 εκατ. δολάρια, από 7,4 εκατ. δολάρια προηγουμένως, εντούτοις το επιμίσθιο σε μετοχές υπερδιπλασιάστηκε στα 20,5 εκατ. δολάρια, από 11,1 εκατ. δολάρια το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης