Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Ο κόσμος εισέρχεται σε «νέο Ψυχρό Πόλεμο» - Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία για ψυχροπολεμική στάση

Medvedev (Ρωσία): Ο κόσμος εισέρχεται σε «νέο Ψυχρό Πόλεμο» - Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία για ψυχροπολεμική στάση
Ο γγ του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προκαλεί αποσταθεροποίηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και εκφοβίζει τους γείτονες της
Ο κόσμος εισέρχεται σε έναν «νέο Ψυχρό Πόλεμο», δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, ο οποίος όμως τείνει κλάδο ελαίας προς τη Δύση, προτρέποντας την σε συμβιβασμό, σύμφωνα με τους Financial Times.
«Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν είμαστε στο 2016 ή το 1962», αναφέρει σε ομιλία του στο Μόναχο, η οποία περιείχε όμως και πολλά από τα γνωστά παράπονα της Μόσχας περί περικύκλωσης της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
«Ο εντατικός μας διάλογος για το μέλλον της Ευρω- Ατλαντικής ασφάλειας, της παγκόσμιας σταθερότητας και τις περιφερειακές απειλές χρειάζεται να γίνει τώρα», αναφέρει ο κ. Medvedev, που συνεχίζει λέγοντας ότι βρίσκει αφύσικη την διακοπή του, καθώς αφορά τόσα κρίσιμα θέματα.
Λίγο μετά την ομιλία του Ρώσου πρωθυπουργού, το λόγο έλαβε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «προκαλεί αποσταθεροποίηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας», καθώς και ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το πυρηνικό της οπλοστάσιο για αν εκφοβίζει τους γείτονες της, με έναν τρόπο που θα ήταν ανεπίτρεπτος ακόμα και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
«Η ρητορική της Ρωσίας, η στάση της και επίδειξη των πυρηνικών της δυνάμεων, σκοπεύει στον εκφοβισμό των γειτονικών της χωρών, καθώς και στην υπονόμευση της σταθερότητας στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης