Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Το PKK φωτογραφίζει η κυβέρνηση για την επίθεση στην Άγκυρα - Τουλάχιστον 37 οι νεκροί και 125 οι τραυματίες

Τουρκία: Το PKK φωτογραφίζει η κυβέρνηση για την επίθεση στην Άγκυρα - Τουλάχιστον 37 οι νεκροί και 125 οι τραυματίες
Γυναίκα μέλος του ΡΚΚ μια εκ των δραστών σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας
(Upd8) Για τρομοκρατική επίθεση, πίσω από την οποία κρύβεται το ΡΚΚ ή οργάνωση συνδεόμενη με αυτό, κάνουν λόγο αξιωματούχοι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφερόμενοι στην ισχυρή βομβιστική επίθεση που έπληξε χθες το βράδυ το κέντρο της Άγκυρας.
Πρόκειται για την τρίτη βομβιστική επίθεση από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 125.
Μέχρι αυτή τη στιγμή ωστόσο καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το BBC, αξιωματούχοι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας υποστηρίζουν πως οι δράστες της επίθεσης ήταν τουλάχιστον δύο, εκ των οποίων ο ένας ήταν γυναίκα μέλος του ΡΚΚ, η οποία εντάχθηκε στο ΡΚΚ το 2013.
Η εν λόγω γυναίκα καταγόταν από την πόλη Kars της ανατολικής Τουρκίας.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Efkan Ala έχει καταστήσει σαφές πως η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί σήμερα και ότι με την ολοκλήρωση της θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δραστών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan υποστήριξε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας.
"Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του.
Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande απηύθυνε "προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων" ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Erdogan και στον πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu για την επίθεση.
Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη εγγράφου με ημερομηνία Παρασκευή 11/3, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προς την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα οι οποίες προειδοποιούν για ισχυρή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι «η έκρηξη ήταν ισχυρή ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους δράστες».
Στο πάρκο της τουρκικής πρωτεύουσας επικρατεί πανικός καθώς δεκάδες αυτοκίνητα εχουν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι καπνοί από τα οχήματα που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες ήταν ορατοί απο απόσταση 2,5 χλμ. 

Davutoglu (πρωθ. Τουρκίας): Υπάρχουν σημαντικά ευρήματα, που δείχνουν ότι το PKK ευθύνεται για την επίθεση
Ότι τα, έως τώρα, ευρήματα των ερευνών «δείχνουν» ως υπεύθυνο για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα το κουρδικό PKK, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ο Davutoglu ανέφερε, συγκεκριμένα, πως «υπάρχουν πολύ σημαντική, σχεδόν βέβαια ευρήματα, που δείχνουν ως υπεύθυνη την τρομοκρατική οργάνωση».
Παράλληλα, είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις 11 υπόπτων.
Τις δηλώσεις αυτές παραχώρησε ο τούρκος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή τους στου νοσοκομείο, όπου βρίσκονται οι τραυματίες της επίθεσης.
Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει δηλώσεις του Numan Kurtulmus, αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι οι βομβιστές ήταν δύο, εκ των οποίων, ο ένας άνδρας και η δεύτερη γυναίκα.
Οι ταυτότητές τους δεν έχουν εξακριβωθεί, υποστήριξε.



Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πραγματικό μακελειό με ανυπολόγιστο αριθμό νεκρών και τραυματιών ενω συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την επίθεση καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.



Πρόκειται για την τρίτη βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα απο τον Οκτώβριο του 2015 με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.






Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του χθες βράδυ, εξέφρασε αποτροπιασμό για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην 'Αγκυρα και καταδίκασε την τρομοκρατία απ' όπου κι αν προέρχεται.
"Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον τουρκικό λαό,στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων", αναφέρει.

(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 19:19)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης