Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις επιθέσεις σε Τουρκία και Ακτή Ελεφαντοστού καταδικάζει ο Αβραμόπουλος - Στόχος της Ε.Ε. να παταχθεί η τρομοκρατία

Τις επιθέσεις σε Τουρκία και Ακτή Ελεφαντοστού καταδικάζει ο Αβραμόπουλος - Στόχος της Ε.Ε. να παταχθεί η τρομοκρατία
Προτεραιότητα για την Ε.Ε. παραμένει η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες σε Τουρκία και Ακτή Ελεφαντοστού είναι ακόμα μία υπενθύμιση της επικείμενης απειλής που αντιμετωπίζουμε, λόγω της τρομοκρατίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι βασικοί στρατηγικοί εταίροι είμαστε ενωμένοι στον στόχο μας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις πτυχές και όλες τις εκφάνσεις της.
Ως ευρωπαίος επίτροπος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, καταδικάζω απερίφραστα και αποδοκιμάζω τις ειδεχθείς αυτές επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Ακτής Ελεφαντοστού».
Αυτά αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ανακοίνωσή του για τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Τουρκία και την Ακτή Ελεφαντοστού.
Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει πως: «Η ακλόνητη δέσμευσή μας στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι ένα μικρό δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στα θύματα και τις οικογένειες τους.
Τους τελευταίους μήνες έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας με συγκεκριμένες και συντονισμένες δράσεις και σκοπεύουμε να εντείνουμε τις δράσεις μας ακόμη περισσότερο.
Από τα τέλη του περασμένου έτους, οι συντονισμένες προσπάθειές μας παρήγαγαν μια συμφωνία για την ανταλλαγή των δεδομένων PNR, μια πρόταση για την οριζόντια ποινικοποίηση των πράξεων τρομοκρατίας σε ολόκληρη την Ένωση, αυστηρότερους κανόνες για τα πυροβόλα όπλα, και ένα καλύτερο νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει στην Europol διεξάγει καλύτερη την αντιτρομοκρατική δράση της.
Και δεν σταματάμε εδώ.
Το 2016 θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, θα βελτιώσουμε το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και θα ενισχύσουμε περαιτέρω την ασφάλεια στα κοινά εξωτερικά σύνορά μας».
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι «την ώρα που υπάρχουν πολλά πιεστικά ζητήματα, η δέσμευση της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας παραμένει προτεραιότητα».
Καταλήγει, δε, υποστηρίζοντας πως «η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα, και ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε και να κερδίσουμε αυτό το φρικτό έγκλημα, είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού».

www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης