Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petry (AfD): «Καλή ημέρα για τη Δημοκρατία» το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στη Γερμανία

Petry (AfD): «Καλή ημέρα για τη Δημοκρατία» το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στη Γερμανία
Το ακροδεξιό κόμμα AfD κατάφερε να εκλέξει βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24% των ψήφων - Πλέον εκπροσωπείται στα μισά κρατίδια της Γερμανίας
Για «μια καλή ημέρα για την Δημοκρατία» στη Γερμανία έκαναν λόγο τα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που κατέγραψε θεαματική άνοδο στις περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε τρία ομόσπονδα κρατίδια χθες Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως σημείωσε η πρόεδρος του κόμματος, Frauke Petry, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου, «η Γερμανία ψήφισε χθες σε τρεις περιοχές και εμείς πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία στη χώρα».
Το AfD κατάφερε να εκλέξει βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια που προέκυψαν από την χθεσινή διαδικασία, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24% των ψήφων.
«Είμαστε το κόμμα που μπορεί, με τρόπο αξιόπιστο, να δείξει ότι προσεγγίζει από τότε που ιδρύθηκε το 2013 τα προβλήματα για τα οποία αδιαφορούν σε αυτήν την χώρα», τόνισε η Petry.
Και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος συνέχισε: «η γερμανική κοινωνία, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια, βιώνει μια διαρκή αποσύνθεση που μεταφράζεται ξεκάθαρα από μία εξαθλίωση των μεσαίων τάξεων, από το γεγονός ότι οι οικογένειες ολοένα και πλήττονται και ότι το μέλλον της χώρας ολοένα και τίθεται υπό αμφισβήτηση».
Παράλληλα, τόνισε ότι «μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το AfD εμφανίζεται ως το κόμμα της "κοινωνικής ειρήνης"», εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία που κατεγράφη στις περιφερειακές εκλογές, η οποία επιτεύχθηκε «παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμησης των τελευταίων εβδομάδων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το AfD εκπροσωπείται πλέον στα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, 18 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης