Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Είναι ανάγκη να επισημοποιηθεί η συμφωνία για «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής

Novak (Ρωσία): Είναι ανάγκη να επισημοποιηθεί η συμφωνία για «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής
Ειδάλλως θα επιστρέψει η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Ενέργειας
Την ανάγκη να επισημοποιηθεί η συμφωνία για «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής, ώστε να μην αποτελέσει αυτή νέα πηγή αστάθειας και αβεβαιότητας στην πετρελαϊκή αγορά, υπογράμμισε σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο Alexander Novak, υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας.
«Κατά την άποψή μου, η αγορά είναι πιο ισορροπημένη, με βάση την τιμή του πετρελαίου, κυρίως χάρη στην ξεκάθαρη συνειδητοποίηση ότι η παραγωγή πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες που έχουν συναποφασίσει τα κράτη», είπε συγκεκριμένα ο Novak, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Στη συνέχεια φέρεται να πρόσθεσε πως «η αβεβαιότητα στην αγορά θα επανέλθει και θα επιφέρει μεγαλύτερη μεταβλητότητα, εφόσον η συμφωνία για το πάγωμα της πετρελαϊκής παραγωγής δεν επισημοποιηθεί».
Σύμφωνα με τον Novak επισημοποίηση της συμφωνίας θα μπορούσε να αποτελεί ένα έγγραφο ή μία διακήρυξη, την οποία οι χώρες θα συνυπογράψουν.
«Εκτιμώ ότι ένα μνημόνιο ή μια συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί ή ένα κοινό ανακοινωθέν να δοθεί στη δημοσιότητα», είπε ο ρώσος υπουργός, ο οποίος, πάντως, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελεγχθεί ότι η συμφωνία τηρείται, πέρα από τα μη δημοσιοποιημένα στατιστικά στοιχεία για την παραγωγή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης