Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin και Assad συμφώνησαν για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία

Putin και Assad συμφώνησαν για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία
Ο ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin με τον πρόεδρο της Συρίας Bassar Al-Assad, κατά την οποία τον ενημέρωσε για την απόφασή του να προχωρήσει σε απόσυρση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από τη Συρία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τα διεθνή ΜΜΕ, ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του να ξεκινήσει η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία.
Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, ο Putin δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016.
Προσέθεσε δε ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι ο Putin είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Bassar Al-Assad για να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης