Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Alibaba ξεπέρασε τη Walmart ως η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο

tags :
Η Alibaba ξεπέρασε τη Walmart ως η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο
Τα συνολικά της έσοδα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν κοντά στα 490 δισ. δολ.
Μπορεί να μην έχουν δημοσιοποιηθεί τα ακριβή νούμερα ακόμη, αλλά σε μία επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, την Τρίτη 5 Απριλίου, ο κολοσσός της λιανικής, η κινεζική Alibaba Group, ανακοίνωσε ότι είναι πλέον «η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο» στο τέλος του οικονομικού της έτους, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου, «σύμφωνα με το συνολικό όγκο εμπορευμάτων (GMV) στις αγορές της στην Κίνα».
Όπως σημειώνει IBT, η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος της, αλλά η ανακοίνωση καθιστά σαφές ότι η Alibaba ξεπέρασε σε έσοδα τα 482,1 δισ. δολ. το 2015, που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική αλυσίδα Wal-Mart για το οικονομικό έτος έληξε στις 31 Ιανουαρίου.
Τα στοιχεία της Alibaba ελέγχονται από την εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC).
Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο εβδομάδες πριν από την κατάθεση της επιστολής στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alibaba, Joe Tsai, ανακοίνωσε σε ένα blog, στις 21 Μαρτίου, ότι «με 10 μέρες να απομένουν για το οικονομικό έτος μας που λήγει στο τέλος Μαρτίου του 2016, η κινεζική πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων Alibaba ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 3 τρισ. γιουάν.
Το ποσό σε αμερικανικά δολάρια κυμαίνεται 476 δισ. σε δολάρια ΗΠΑ και, αν οι πλατφόρμες στις οποίες λειτουργούμε ήταν μια επαρχία, θα κατατασσόμαστε ως η 6η μεγαλύτερη επαρχιακή οικονομία στην Κίνα».
Τα πλήρη έσοδα έτους αναμένονται κοντά στα 490 δισ. δολ., περίπου 8 δισ. περισσότερα από τις πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ.



Σύμφωνα με άλλη δήλωση της Alibaba, ο όγκος των συναλλαγών της έχει φτάσει σχεδόν στο 10% του συνολικού όγκου λιανικού εμπορίου της Κίνας και δημιούργησε απευθείας 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης