Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sobotka (υπ. Εσωτερικών Αυστρίας): Δε θα χτίσουμε κανένα φράχτη στα σύνορα με την Ιταλία

Sobotka (υπ. Εσωτερικών Αυστρίας): Δε θα χτίσουμε κανένα φράχτη στα σύνορα με την Ιταλία
Η Ιταλία και η Αυστρία αφέθηκαν μόνες και για να αποφευχθούν μονομερείς κινήσεις πρέπει να βρεθούν συνολικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε από τη Ρώμη ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών
«Κανένα τείχος ή φράχτης δεν πρόκειται να οικοδομηθεί στο Μπρένερ», επιβεβαίωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Wolfgang Sobotka, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε σήμερα, Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου, με τον Ιταλό ομόλογό του, Angelino Alfano, στη Ρώμη.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Sobotka τόνισε ότι «μόνον αν καταστεί αναγκαίο θα κάνουμε ελέγχους σε τραίνα και σε οχήματα, μειώνοντας την ταχύτητα διέλευσής τους».
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «τυχόν κιγκλιδώματα θα χρησιμεύσουν μόνον για να κατευθύνεται προς συγκεκριμένο σημείο η κίνηση».
Συνεχίζοντας, ο αυστριακός υπουργός υπογράμμισε ότι «θέλησα να έρθω αμέσως στην Ιταλία, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί κάπως τις τελευταίες ημέρες».
Πάντως, δήλωσε ότι μπορεί να δημιουργηθούν αίθουσες αναμονής και ταυτοποίησης στα ιταλοαυστριακά σύνορα.
«Συχνά η Ιταλία και η Αυστρία αφέθηκαν μόνες και για να αποφευχθούν μονομερείς κινήσεις πρέπει να βρεθούν συνολικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Sobotka.
Επίσης, κατέστησε σαφές ότι η αυστριακή κυβέρνηση στηρίζει την ιταλική πρόταση σχετικά με ένα «σύμφωνο για την μετανάστευση», το οποίο θα προσφέρει χρηματική υποστήριξη στις αφρικανικές χώρες, σε αντάλλαγμα για τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων.
Παρόμοια υποστήριξη παρέχεται από την Αυστρία και για τις ιταλικές προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης, όπως και στην πρόταση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Alfano για την δημιουργία πλωτών hotspots.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης