Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται συγκρούσεις και βομβαρδισμοί στο Χαλέπι λίγο πριν την νέα εκεχειρία

tags :
Συρία: Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται συγκρούσεις και βομβαρδισμοί στο Χαλέπι λίγο πριν την νέα εκεχειρία
Περισσότεροι από 200 νεκροί μέσα μία εβδομάδα, πολλαπλάσιοι οι τραυματίες
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας στο οποίο μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων έξι γιατροί καθώς βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο που είχε στήσει στην περιοχή η γαλλική ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα», σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Το νοσοκομείο βρίσκεται σε συνοικία της πόλης που ακόμη ελέγχουν αντικαθεστωτικές δυνάμεις, κυρίως ακραίοι ισλαμιστές, γι αυτό και η ΜΚΟ υποστήριξε ότι το νοσοκομείο βομβαρδίστηκε από καθεστωτικές δυνάμεις.
Παρά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε νέα εκεχειρία, αρχής γενομένης από το βράδυ της Μ. Παρασκευής, με την παρέμβαση ΗΠΑ - Ρωσίας, μαρτυρίες ανέφεραν το βράδυ της Μ. Παρασκευής ότι οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί τόσο από αέρος όσο και εδάφους - εδάφους συνεχίζονταν με σταθερό ρυθμό και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Ο απολογισμός μόνο του τελευταίου 24ωρου είναι τουλάχιστον 50 νεκροί και δεκάδες τραυματίες ενώ υπολογίζεται ότι μόνο μέσα σε μια εβδομάδα από τις σφοδρές συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περίπου 200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πολλαπλάσιοι.
Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.
Πολλά βλήματα όλμων έπεσαν χθες Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου και στο ρωσικό προξενείο της πόλης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Το προξενείο έχει διακόψει τη λειτουργία του από τον Ιανουάριο του 2013 και μόνο οι Σύροι υπάλληλοί του εργάζονται ακόμη εκεί.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η επίθεση στο γενικό προξενείο ήταν προμελετημένη» υποστηρίζει η Μόσχα, που επιρρίπτει την ευθύνη στο ισλαμιστικό Μέτωπο al Nusra το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και τις οργανώσεις που το στηρίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης