Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την Εργατική Πρωτομαγιά - Ιδιαίτερα θερμή σε Γαλλία και Τουρκία

Διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την Εργατική Πρωτομαγιά - Ιδιαίτερα θερμή σε Γαλλία και Τουρκία
Σε επιφυλακή οι αρχές σε Γαλλία και Τουρκία λόγω εργασικών και κουρδικού 
Μπορεί στην Ελλάδα να κυριαρχεί σήμερα (1/5) ο εορτασμός του Πάσχα, όμως στον υπόλοιπο κόσμο γιορτάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά.
Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα με τους διαδηλωτές να ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.
Η Πρωτομαγιά γίνεται αφορμή για κινητοποιήσεις εναντίον των συγκεκριμένων προβλημάτων στην εκάστοτε χώρα, με την Γαλλία να είναι φέτος ιδιαίτερα θερμή λόγω των αλλαγών στα εργασιακά.
Ο γαλλικός νόμος που προωθείται για τα εργασιακά έχει φέρει την κυβέρνηση Hollande-Valls μπροστά στο ισχυρότερο μέχρι στιγμής κύμα αντιδράσεων.
Ισχυρά συνδικάτα και κινήματα νεολαίας έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο απέναντι στο νόμο Ελ Κομρί, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες η Place de la Republique έχει γίνει μόνιμο σκηνικό νυχτερινών συγκεντρώσεων.
Πάγια θερμό μέτωπο τα τελευταία χρόνια είναι και η Τουρκία για την Εργατική Πρωτομαγιά, με το κλίμα να «εμπλουτίζεται» με τη δυσφορία απέναντι στην διακυβέρνηση του Tayyip Erdogan αλλά και το Κουρδικό.
Την Κυριακή (1/5), εν «αναμονή» επεισοδίων, θα αναπτυχθούν στην Κωνσταντινούπολη σχεδόν 25.000 ενόψει των διαδηλώσεων.
Δρόμοι στο κέντρο της πόλης θα κλείσουν ενώ οι ξένες πρεσβείες προειδοποιούν τους υπηκόους τους για το ενδεχόμενο έντασης.
Όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει δοθεί άδεια για πραγματοποίηση διαδήλωσης στο Ταξίμ, την κεντρική πλατείας της Κωνσταντινούπολης, και έχει επιτραπεί συγκέντρωση στο Μπακιρκοϊ, έξω από το κέντρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης