Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Η πολιτική αστάθεια δεν εμπόδισε την αύξηση ρεκόρ των εξαγωγών πετρελαίου στα 3,36 εκ βαρέλια ημερησίως

Ιράκ: Η πολιτική αστάθεια δεν εμπόδισε την αύξηση ρεκόρ των εξαγωγών πετρελαίου στα 3,36 εκ βαρέλια ημερησίως
Μια αντιφατική εικόνα παρατηρείται στο Ιράκ των συγκρούσεων και της πολιτικής αστάθειας σίγορα όχι προς όφελος του λαού  
Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές πετρελαίου από το νότιο Ιράκ οι οποίες ανήλθαν κατά μέσο όρο στα 3,36 εκατ βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, έναντι μέσου όρου εξαγωγών 3,29 εκατ βαρελιών, το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πετρελαίου.
Τα παραπάνω μεγέθη πλησιάζουν τις ποσότητες ρεκόρ των 3,37 εκατ βαρελιών ημερησίως που εξήγαγε το Ιράκ τον περασμένο Νοέμβριο.
Το Ιράκ έχει τη δεύτερη θέση στην παραγωγή πετρελαίου, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, ενώ η αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής του, συντηρεί την τάση μείωσης των διεθνών τιμών.
Τα στοιχεία της παραγωγής δείχνουν ότι το Ιράκ είχε μέση ημερήσια παραγωγή 3,43 εκατ βαρελιών πετρελαίου από την 1η έως την 24η Απριλίου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ιρακινή πετρελαϊκή βιομηχανία. Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την πτωτική πορεία των εξαγωγών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Βαγδάτη έχει εκφράσει φραστικά την υποστήριξή της, στις προσπάθειες που γίνονται για τη σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των χωρών-μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, ενώ η διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα (17 Απριλίου) δεν κατέληξε σε συμφωνία σταθεροποίησης της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης