Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε το μέγα - deal της εξαγοράς της Baker Hughes από την Halliburton

tags :
Κατέρρευσε το μέγα - deal της εξαγοράς της Baker Hughes από την Halliburton
Για νίκη υπερ του ανταγωνισμού μιλούν οι αμερικανικές αρχές
Ο ενεργειακός κολοσσός Halliburton εγκατέλειψε πλέον την προσπάθεια ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Baker Hughes, μετά την αρνητικό γνώμη που εξέφρασαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές εμποδίζοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών.
Η Halliburton πρέπει να πληρώσει το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων, ως "ποινή" για τον τερματισμό της διαδικασίας, όπως είχε δεσμευτεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εξαγοράς.
Ο τερματισμός της εξαγοράς του νούμερου... τρία του κλάδου, την Baker Hughes από τη Halliburton, έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι θα αποτρέψει αυτό που ορίστηκε να είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας τα τελευταία χρόνια.
"Η απόφαση των εταιρειών να εγκαταλείψουν αυτή τη συμφωνία - εξαιτίας των κατηγοριών για δημιουργία ολιγοπωλίου - είναι μια νίκη για την αμερικανική οικονομία και για όλους τους Αμερικανούς, δήλωσε ο Loretta Lynch, γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός θα μείωνε τον ανταγωνισμό σε απαράδεκτο βαθμό, στρεβλώνοντας τις αγορές ενέργειας και τελικά προκαλώντας κακό στους καταναλωτές.
Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη είχαν επίσης εκφράσει την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης