Τελευταία Νέα
Διεθνή

HIS Janes: Τις ισχυρότερες επιθέσεις από το 2014 εξαπολύει σε Ιράκ και Συρία το Ισλαμικό κράτος

HIS Janes: Τις ισχυρότερες επιθέσεις από το 2014 εξαπολύει σε Ιράκ και Συρία το Ισλαμικό κράτος
Όσες επιθέσεις καταγράφηκαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, συγκρίνονται με αυτές που σημειώθηκαν στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Τις ισχυρότερες επιθέσεις από το 2014 εξαπολύει σε Ιράκ και Συρία το Ισλαμικό κράτος με βάση ρεπορτάζ του Sky News.  
Έκθεση διαπιστώνει ότι ισλαμικό κράτος εντείνει τις επιθέσεις του στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, μετά από αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς που δέχθηκε από την Ρωσία.
Σύμφωνα με έκθεση της IHS Janes το Ισλαμικό κράτος έχει ενισχύσει τις επιθέσεις του σε μια προσπάθεια να αντεπιτεθεί μετά από τις μεγάλες απώλειες που υπέστη.
Με βάση την έκθεση υπήρξαν 891 επιθέσεις και 2.150 θάνατοι κυρίως αμάχων καταγράφηκαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2016.
Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν αύξηση κατά 16,7% και 43,9% αντίστοιχα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015.
Ο Matthew Henman, επικεφαλής του τμήματος που παρακολουθεί την τρομοκρατία στο IHS Jane δήλωσε: «Οι επιθέσεις και οι θάνατοι αμάχων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».
Σκοπός των τζιχαντιστών είναι καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε μαζική βία, δεδομένου ότι έχουν υποστεί μεγάλες ήττες  το τελευταίο διάστημα.
Ειδικά στην Συρία, όπως αναφέρεται στην έκθεση η Jabhat al-Nusra μια εκ των βασικών τρομοκρατικών οργανώσεων που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει καθιερωθεί με επιτυχία στο πλαίσιο της ισλαμικής αντιπολίτευση και είναι αναμφισβήτητα «η πιο επικίνδυνη μακροπρόθεσμη απειλή στην Συρία, περισσότερο από το ισλαμικό κράτος».
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις επιθέσεις στη Λιβύη μετά από "ένα μήνα ύφεσης".
Όσες επιθέσεις καταγράφηκαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, συγκρίνονται με αυτές που σημειώθηκαν στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Ο κ Henman είπε: «Μετά από μια φαινομενική περίοδο σταθεροποίησης και προετοιμασίας, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια σειρά από σημαντικές επιθέσεις σε κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές παράλληλα με τη διεξαγωγή της πιο πολύνεκρης επίθεσης στην Λιβύη μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του Μουαμάρ Καντάφι τον Αύγουστο του 2011.
Η έκθεση επισημαίνει ότι η πόλη στα βορειοδυτικά η Sabratha αποτελεί το βασικό πεδίο εκπαίδευσης για τον ισλαμικό κράτος καθώς από εκεί οργανώνει τις επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων στην Τυνησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης