Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Buffett προειδοποιεί: Η αγορά παραγώγων αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τις αγορές, είναι δηλητήριο

Ο Buffett προειδοποιεί: Η αγορά παραγώγων αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τις αγορές, είναι δηλητήριο
Η αγορά παραγώγων είναι πραγματικό δηλητήριο για τις αγορές....
Κατά την ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett προειδοποίησε για τον διαρκή κίνδυνο στην αγορά παραγώγων, υπερασπίστηκε τις θέσεις σε  μετοχές στο χαρτοφυλάκιό της εταιρίας.
Ο Buffett συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης είναι τα κεφάλαια χαμηλού κόστους, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να ευημερήσει μια εταιρία για μεγάλο διάστημα .
Ο Buffett τόνισε ότι τα έσοδα που έχει από την Vanguard Group Inc. που παρακολουθεί τον δείκτης S & P 500 από το διάστημα 2008 έως το 2017. θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ο Buffett εξακολουθεί να πιστεύει ότι ορισμένοι ενεργοί επενδυτές μπορεί να ξεπεράσουν σε απόδοση τον S&P 500.
Τα hedge funds, κατά μέσο όρο, έχασαν 0,6% των επενδυμένων κεφαλαίων τους το α΄ τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
To 2015 συνολικά 979 hedge funds έκλεισαν, με τις υψηλότερες αποδόσεις από το 2000 ωστόσο μόνο τα δύο τελευταία τρίμηνα έχουν ρευστοποιηθεί θέσεις 16,6 δις δολ
Ο Buffett υπερασπίστηκε επίσης τις θέσεις της εταιρίας του στην Coca-Cola παρά τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ
Ο Buffett τόνισε ότι η  Berkshire θα μπορούσε πιθανότατα να αποφύγει τις επενδύσεις στις 45 από τις 50 μεγαλύτερες τράπεζες, λόγω των κρυφών κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση των παραγώγων.
"Είναι ακόμα μια πιθανή ωρολογιακή βόμβα στο σύστημα τα παράγωγα", δήλωσε ο Buffett, προσθέτοντας ότι μια διαταραχή στις αγορές, ενδεχομένως από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη για τους μεγαλύτερους επενδυτές την αποτίμηση συμμετοχών τους.
Η αγορά παραγώγων είναι πραγματικό δηλητήριο για τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης