Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποδείξεις για διαρροή οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ πριν τις επίσημες ανακοινώσεις τους βρήκαν ερευνητές της ΕΚΤ

Αποδείξεις για διαρροή οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ πριν τις επίσημες ανακοινώσεις τους βρήκαν ερευνητές της ΕΚΤ
Οι αγορές ξεκινούν να κινούνται προς τη «σωστή» κατεύθυνση περίπου 30 λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση των επίμαχων στοιχείων
Αποδείξεις ότι κρίσιμα στατιστικά δεδομένα της οικονομίας των ΗΠΑ διαρρέουν στις αγορές πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους, βρήκαν ερευνητές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε επιστημονική εργασία τους που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 2 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με την έρευνα, συγκεκριμένα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ, futures) επί αμερικανικών μετοχών, αλλά και η αγορά των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ (Treasuries) συστηματικά κινούνται προς την κατεύθυνση που καταδεικνύουν στατιστικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ των οποίων η δημοσίευση επίκειται.
Συγκεκριμένα, επτά από 21 ανακοινώσεις επίσημων οικονομικών στοιχείων με ισχύ να επηρεάσουν τις αγορές επιδεικνύουν συμπεριφορά που συνάδει με διαρροή στοιχείων, καθώς οι αγορές ξεκινούν να κινούνται προς τη «σωστή» κατεύθυνση περίπου 30 λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση των επίμαχων στοιχείων.
Τα στοιχεία των ΗΠΑ για τα οποία οι ερευνητές της κεντρικής τράπεζας του ευρώ βρήκαν αποδείξεις διαρροών είναι τα εξής: δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, προκαταρκτικό ΑΕΠ, βιομηχανική παραγωγή, δείκτης μεταποίησης ινστιτούτου ISM, δείκτης μη μεταποιητικής δραστηριότητας ινστιτούτου ISM και εκκρεμούσες πωλήσεις κατοικιών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κινήσεις των αγορών μισή ώρα πριν την εκάστοτε επίσημη ανακοίνωση των ανωτέρω στοιχείων, κατά μέσο όρο αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ της συνολικής προσαρμογής των τιμών απέναντι στα νέα στοιχεία.
Όπως τονίζουν, αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι κάποιοι συμμετέχοντες στις αγορές διαθέτουν ιδιωτική, προνομιακή πληροφόρηση για τα θεμελιώδη μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας, δηλαδή μαθαίνουν την εξέλιξή τους πριν τους υπόλοιπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης