Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: «Μονόδρομος» προς το παρόν τα χαμηλά παρεμβατικά επιτόκια σύμφωνα με τον Draghi

Reuters: «Μονόδρομος» προς το παρόν τα χαμηλά παρεμβατικά επιτόκια σύμφωνα με τον Draghi
«Το μοναδικό περιθώριο ελιγμών που υπάρχει, βρίσκεται στη σύνθεση του μείγματος πολιτικής»
Δεν υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές των χαμηλών παρεμβατικών επιτοκίων προς το παρόν, όπως δήλωσε την Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ), Mario Draghi.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Draghi παραδέχθηκε ότι τα χαμηλά (αρνητικά) επιτόκια των κεντρικών τραπεζών «δεν είναι άκακα» (not harmless), όμως αποτελούν μόνον το σύμπτωμα, όχι την αιτία ενός λανθάνοντος προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.
Για τον ίδιο, οι καιροί απαιτούν από τις κεντρικές τράπεζες τη συνέχιση των επεκτατικών πολιτικών τους μέχρι τη μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας των οικονομιών της δικαιοδοσίας τους και τη βελτίωση της πληθωριστικής δυναμικής, ούτως ώστε αυτή να καταστεί και πάλι μακροπρόθεσμα συμβατή με τη σταθερότητα των τιμών (πληθωρισμός περί το 2%, σύμφωνα με την ΕΚΤ).
«Το μοναδικό περιθώριο ελιγμών που υπάρχει, βρίσκεται στη σύνθεση του μείγματος πολιτικής, ειδικότερα, στην ισορροπία νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής», όπως ανέφερε ο Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης