Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Σε 77.000 απολύσεις ξένων εργατών προχώρησε ο κατασκευαστικός κολοσσός bin Laden

Σαουδική Αραβία: Σε 77.000 απολύσεις ξένων εργατών προχώρησε ο κατασκευαστικός κολοσσός bin Laden
Tο κύμα των απολύσεων μπορεί να συμπαρασύρει και 12.000-17.000 Σαουδάραβες που εργάζονται ως υπεύθυνοι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ή ελεγκτές - Αιτία η πτώση των τιμών του πετρελαίου
Σε μαζικές απολύσεις 77.000 ξένων εργατών προχώρησε ο κατασκευαστικός κολοσσός bin Laden Group στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά της εφημερίδας Al-Watan, η οποία επικαλείται δηλώσεις στελέχους του ομίλου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι φήμες για τις απολύσεις κυκλοφορούσαν εδώ και πολλές ημέρες, ενώ πολλά ακούγονταν και για απλήρωτους μισθούς και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο.
Σημειώνεται ότι η bin Laden Group έχει αναλάβει ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Σαουδική Αραβία, αλλά σήμερα πλήττεται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Εκπρόσωπος του ομίλου που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι έγιναν απολύσεις, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.
Με βάση το δημοσίευμα, μέχρι την Κυριακή είχαν απολυθεί 77.000 ξένοι εργάτες οι οποίοι «έλαβαν βίζα εξόδου» από τη Σαουδική Αραβία.
Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι ο όμιλος απασχολεί περίπου 200.000 αλλοδαπούς στη χώρα.
Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε ότι το κύμα των απολύσεων μπορεί να συμπαρασύρει και «12.000-17.000 Σαουδάραβες που εργάζονται ως υπεύθυνοι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ή ελεγκτές».
Η Bin Laden Group είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1931 από τον πατέρα του Osama bin Laden, του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από πέντε χρόνια από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν.
Το μισθολογικό κόστος του ομίλου κυμαίνεται στα 2 δισ. ριάλ (466 εκατ. ευρώ), ενώ τα έργα που έχει αναλάβει στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες εκτιμώνται στα 136 δισ. ριάλ (32 δισ. ευρώ), πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης