Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ιταλικών τραπεζών και πετρελαίου - Αργία σε 4 χρηματιστήρια

tags :
Ανάμεικτες τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ιταλικών τραπεζών και πετρελαίου - Αργία σε 4 χρηματιστήρια
Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 341,24 μονάδες, ενώ ο Europe Dow ενισχύθηκε κατά 0,32%
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με κύρια χαρακτηριστικά την αδυναμία του ιταλικού τραπεζικού κλάδου στο χρηματιστήριο του Μιλάνο και την πτώση άνω του 2% στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που περιόρισαν τις ανοδικές κινήσεις.
Στη Βρετανία, το χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν λειτούργησε λόγω αργίας, ενώ κλειστά παρέμειναν για τον ίδιο λόγο και τα χρηματιστήρια σε Ρωσία, Ιρλανδία και Ελλάδα.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, ο δείκτης μεταποίησης PMI για την ευρωζώνη τον Απρίλιο 2016 κατέγραψε μικρή βελτίωση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ιδιαίτερα θετική ήταν η εξέλιξη του αντίστοιχου δείκτη για τη Γερμανία (51,8, από 50,7 τον Μάρτιο 2016), με αποτέλεσμα την άνοδο κατά 0,84% του δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Οι μετοχές ευρωπαϊκών αυτοκινητο-βιομηχανιών ωφελήθηκαν από την ανακοίνωση αύξησης 7,1% των πωλήσεων νέων οχημάτων στη Γαλλία.
Στην Ιταλία, την υποχώρηση των τιμών των τραπεζικών μετοχών προκάλεσε η ανακοίνωση κάλυψης μόλις 7,7% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,5 δισ. ευρώ που επεδίωκε η Banca Popolare di Vicenza, γεγονός που καταδεικνύει τη μειωμένη εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού κάθε είδους προς τις προοπτικές εξυγίανσης του ιταλικού τραπεζικού τομέα.
Τελικά, ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 341,24 μονάδες, ενώ ο Europe Dow ενισχύθηκε κατά 0,32%.
Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,31%, όμως ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,97% και ο ισπανικός IBEX 35 παρέμεινε οριακά αμετάβλητος (-0,04%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης