Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την πλήρη κατάργηση της αμερικανικής Εφορίας ζητά η πλειονότητα των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών

tags :
Reuters: Την πλήρη κατάργηση της αμερικανικής Εφορίας ζητά η πλειονότητα των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών
Η υπηρεσία αποτελεί μέρος του υπ. Οικονομικών, συνέλεξε έσοδα 3,3 τρισ. δολ. το 2015 και διαχειρίστηκε 240 εκατ. επιστροφές φόρων
Εάν η πρόταση αυτή προχωρήσει, θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο του κάθε αμερικανού φορολογούμενου: θα εξαφανιστεί η αμερικανική εφορία, γνωστή και ως Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) και μάλιστα με την υποστήριξη της μεγαλύτερης συντηρητικής ομάδας στο Κογκρέσο να υποστηρίζει ακριβώς αυτή την κίνηση.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, η Επιτροπή Μελετών των Ρεπουμπλικάνων, στην οποία συμμετέχουν τα 2/3 των ρεπουμπλικάνων βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόσφατα έθεσε ζήτημα «ολικής κατάργησης της IRS».
Η υποστήριξη της συγκεκριμένης επιτροπής για αυτή την ιδέα δείχνει ότι αυτό που θεωρείτο κάποτε άποψη μίας μικρής μερίδας συντηρητικών, είναι πλέον ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ στο Καπιτώλιο.
Αλλά πολλοί στην Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δεν μπορούν να δεχτούν στα σοβαρά μία τέτοια πρόταση.
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Charles Boustany υποστηρίζει σε συνέντευξή του ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά όλες οι παράμετροι σχετικά με αυτή την πρόταση.
«Πριν αρχίσουμε να κάνουμε κενές προτάσεις για την κατάργηση της IRS, καλό θα ήταν να εστιάσουμε στο πως θα πρέπει να είναι ο φορολογικός κώδικας του 21ου αιώνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε μια εκλογική χρονιά, πολλές φορές η δραματική ρητορική δε συνοδεύεται από λεπτομέρειες και η έκθεση της επιτροπής είναι εξαιρετικά σύντομη.
Ως μέρος της ευρύτερης έκκλησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η επιτροπή λέει απλά: «Αυτή η πρόταση προτείνει ένα τολμηρό βήμα, που είναι η πλήρης κατάργηση της εφορίας.
Η συλλογή φόρων και οι συναφείς δράσεις θα πρέπει νε μεταφερθούν σε ένα νέο, μικρότερο και περισσότερο ελεγχόμενο τμήμα στο υπουργείο Οικονομικών».
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν προσφέρονται μέσω της πρότασης για το πως θα αντικατασταθεί μία υπηρεσία η οποία αποτελεί ήδη μέρος του υπ. Οικονομικών, συνέλεξε έσοδα 3,3 τρισ. δολ. το 2015 και διαχειρίστηκε 240 εκατ. επιστροφές φόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η IRS είναι από τις πλέον επιτυχείς στον τομέα της υπηρεσίες παγκοσμίως, με τη συμμόρφωση στην καταβολή φόρων να ανέρχεται στο 82%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.
Παρόλ' αυτά, στις ΗΠΑ η αντιπάθεια για την IRS είναι ευρεία και κρατάει πολλές δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης