Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Προσοχή στα σύνθετα παράγωγα - Είναι σαν «όπλα μαζικής καταστροφής»

tags :
Buffett: Προσοχή στα σύνθετα παράγωγα - Είναι σαν «όπλα μαζικής καταστροφής»
Κανείς δεν μπορεί να τα αξιολογήσει επιτυχώς
Νέα προειδοποίηση για την πορεία των σύνθετων παραγώγων που κρύβονται στους ισολογισμούς των τραπεζών εξέδωσε ο Warren Buffett, ένας από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο, τονίζοντας ότι είναι μια «δυναμική ωρολογιακή βόμβα» που μπορεί να εκραγεί σε περιόδους στρες.
Ο Buffett ανέφερε στην ετήσια συνάντηση της εταιρείας του Berkshire Hathaway ότι ενώ εξακολουθεί να πιστεύει στην κατοχή μετοχών σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η Bank of America, ο τομέας συνεχίζει να χτίζει παράγωγα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν "επικίνδυνες" δονήσεις.
"Μερικά από αυτά τα πράγματα παίρνουν τόσο πολύπλοκη δομή που είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί... και οι ελεγκτές δεν μπορούν απαραίτητα να αποδώσουν αυτήν την εικόνα στις αξιολογήσεις τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Buffett είχε αναφέρει το περασμένο καλοκαίρι, ότι αυτά τα παράγωγα είναι σαν «όπλα μαζικής καταστροφής».
«Θεωρώ ότι οι πολύ μεγάλες θέσεις παραγώγων είναι επικίνδυνες.
Έχουμε κληρονομήσει μια μέτρια μεγέθους θέση, μέσω της Berkshire, στην Gen Re και χάσαμε περίπου 400 εκατ. δολάρια, γνωστοποίησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης