Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lipton (ΔΝΤ) στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η παγκοσμιοποίηση έχει χάσει την ορμή της

tags :
Lipton (ΔΝΤ) στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η παγκοσμιοποίηση έχει χάσει την ορμή της
Ο Lipton θα εξηγήσει γιατί η παγκοσμιοποίηση, η οποία συνέβαλλε στην άρση πολλών ανισοτήτων και φτώχειας έχει χάσει την ορμή της
Ο David Lipton, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), θα συμμετάσχει στην δέκατη έκτη ετήσια Διάλεξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με για την Παγκοσμιοποίηση σήμερα 24 Μαΐου, 2016.
Ο Lipton θα εξηγήσει γιατί η παγκοσμιοποίηση, η οποία συνέβαλλε στην άρση πολλών ανισοτήτων και φτώχειας έχει χάσει την ορμή της από την παγκόσμια οικονομική κρίση, την εξασθένιση των προοπτικών για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες.
Θα περιγράψει ό, τι χρειάζεται για να αποκατασταθεί η υπόσχεση της παγκοσμιοποίησης σε μια διεθνή οικονομία όπου η ανάπτυξη έχει γίνει ολοένα και πιο ασταθής.
Η διάλεξη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι συνέχεια ανάλογων που έχουν πραγματοποιηθεί από επιφανείς οικονομολόγους όπως ο Agustín Carstens, Alan Greenspan, Mario Monti, ο Jean-Claude Trichet, Long Yongtu, Ernesto Zedillo, και Larry Summers.
Ο Lipton είναι πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ από το 2011.
Τον περασμένο Μάρτιο, είχε ανανεωθεί η θητεία για για άλλα 5 χρόνια που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2016.
Πριν αναλάβει τη θέση αυτή, ο Lipton ήταν ειδικός βοηθός στον Πρόεδρο Ομπάμα και υπηρέτησε ως ανώτερος διευθυντής για τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Πρώτη ενημέρωση 22:11 23 Μαίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης