Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Υποβάθμισε τη Deutsche Bank κατά μία βαθμίδα, σε Baa2 - Αδύναμες οι επιδόσεις

Moody's: Υποβάθμισε τη Deutsche Bank κατά μία βαθμίδα, σε Baa2 - Αδύναμες οι επιδόσεις
Η αξιολόγηση του senior unsecured debt βρίσκεται μόλις δύο βαθμίδες πριν το junk (σκουπίδια)
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Deutsche Bank προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τις δυσκολίες στην προσπάθεια ανάκαμψης που καταβάλλει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Ειδικότερα, η Moody's υποβάθμισε τη Deutsche Bank κατά μία βαθμίδα, σε Baa2 από Baa1.
Η αξιολόγηση του senior unsecured debt βρίσκεται μόλις δύο βαθμίδες πριν το junk (σκουπίδια).
Ο οίκος υποβάθμισε επίσης τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για τις καταθέσεις σε A3 από Α2 προηγουμένως, ενώ διατηρεί σταθερό το outlook.
Το outlook παραμένει σταθερό, λόγω των μακροπρόθεσμων ωφελειών για τους επενδυτές, στην περίπτωση που η τράπεζα πετύχει τους στόχους αναδιάρθρωσης.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές σε έκθεσή με ημερομηνία 23 Μαϊου 2016, η υποβάθμιση αντανακλά μία σειρά προκλήσεων, καθώς οι επιδόσεις της τράπεζας παραμένουν αδύναμες τα τελευταία τρίμηνα.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον.
Παράλληλα τονίζει ότι η μακροοικονομική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, κρύβει κινδύνους για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
«Οι αδύναμες επιδόσεις της τράπεζας, τα χαμηλά επιτόκια και η αβεβαιότητα σχετικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, θα εξακολουθήσουν να ασκούν πιέσεις στα αποτελέσματα της τράπεζας», προειδοποιούν οι αναλυτές. 
Η Moody's εκτιμά ότι είναι αδύνατο η Deutsche Bank να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη βελτίωση της κερδοφορίας, εκτός και αν υπάρξει μια ουσιώδης και διατηρήσιμη βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον.
Σε ανακοίνωσή της η Deutsche Bank τονίζει ότι όλες οι βασικές αξιολογήσεις παραμένουν στην επενδυτική βαθμίδα, ενώ η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση καταθέσεων στο Α3, καταδεικνύει μειωμένο πιστωτικό ρίσκο.
Η τράπεζα, η οποία το 2015 κατέγραψε τις πρώτες ετήσιες ζημιές από το 2008, λόγω νομικού κόστους και κόστους αναδιάρθρωσης. δεσμεύθηκε ότι θα απλοποιήσει τη δομή της, θα μειώσει το ρίσκο και θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση έως το 2020.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Cryan, τόνισε κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν το 2016 θα είναι κερδοφόρο ή ζημιογόνο για την Deutsche Bank. 
Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί 0,9% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης, στα 14,98 ευρώ, με την πτώση από τις αρχές του 2016 να φτάνει το 34%. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης