Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητάει το ΔΝΤ από τη Γαλλία παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις

tags :
Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητάει το ΔΝΤ από τη Γαλλία παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις
Η οικονομία της Γαλλίας δεν φαίνεται να ανακάμπτει αρκετά γρήγορα για να μειώσει το χρέος της και την ανεργία της, που παραμένει στάσιμη περί το 10%
Προειδοποίηση προς τη Γαλλία ότι χρειάζεται να υλοποιήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις αν θέλει να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, απηύθυνε την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 το ΔΝΤ.
Η αμφιλεγόμενη εργασιακή μεταρρύθμιση που πρόσφατα νομοθετήθηκε - με προεδρικό διάταγμα - στη Γαλλία έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία, με διαδηλώσεις - ενίοτε βίαιες - και απεργίες να έχουν καταστεί καθημερινό φαινόμενο.
Παρά ταύτα, για το ΔΝΤ οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς, καθώς η οικονομία της Γαλλίας δεν φαίνεται να ανακάμπτει αρκετά γρήγορα για να μειώσει το χρέος της και την ανεργία της, που παραμένει στάσιμη περί το 10%.
Το ΔΝΤ ζητάει να αυστηροποιηθούν οι κανόνες παροχής επιδομάτων ανεργίας, κάτι που αν εφαρμοζόταν εκτιμάται ότι θα προκαλούσε την - ακόμα μεγαλύτερη - οργή των εργατικών συνδικάτων.
Το Ταμείο ζητάει και την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, με αύξηση της παραγωγικότητάς του, περιορισμό των μισθολογικών αυξήσεων, αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και αναδόμησή τους στη βάση της ανάγκης αυτών που τα αιτούνται, καθώς και μείωση στις δαπάνες υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης