Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ξεκίνησε τις εργασίες του το νέο Κοινοβούλιο

tags :
Ιράν: Ξεκίνησε τις εργασίες του το νέο Κοινοβούλιο
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου
Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του το νέο ιρανικό Κοινοβούλιο (Ματζλίς) με τον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας να καλεί τους βουλευτές να μετατρέψουν τη Βουλή σε κέντρο εξυπηρέτησης της χώρας και προπύργιο έναντι των υπερβολικών απαιτήσεων των υπεροπτικών δυνάμεων.
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου χαρακτηρίζοντάς την "πίστη εκ νέου στην Ισλαμική Δημοκρατία" και κάλεσε τους βουλευτές να επαγρυπνούν λόγω περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων.
"Το επαναστατικό και νόμιμο καθήκον σας είναι να κάνετε τη Ματζλίς ένα προπύργιο απέναντι στις συνωμοσίες, τις εξαπατήσεις και τις υπερβολικές απαιτήσεις των υπεροπτικών δυνάμεων", ανέφερε ο Χαμενεΐ σε μήνυμά του κατά την τελετή έναρξης των εργασιών του Κοινοβουλίου.
"Η υλοποίηση μιας ανθεκτικής οικονομίας με όλες τις απαιτήσεις της και οι φίλεργες προσπάθειες να διευρυνθεί και να εμβαθυνθεί η ισλαμική κουλτούρα είναι οι δύο άμεσες προτεραιότητες" που πρέπει να έχει η νέα Ματζλίς, είπε ο Χαμενεΐ.
Στις 26 Φεβρουαρίου οι Ιρανοί ψήφισαν για τις βουλευτικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων έδειξε κέρδη για τους μεταρρυθμιστές αν και δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία.
Σύμφωνα με το Press TV, στις εκλογές του Φεβρουαρίου οι μεταρρυθμιστές κέρδισαν σχεδόν το 42% των ψήφων, ακολουθούμενοι από τους συντηρητικούς (σχεδόν 29%) και ανεξάρτητους υποψηφίους (22,1%).
Οι υπόλοιπες έδρες κατανεμήθηκαν σε θρησκευτικές μειονότητες και υποψηφίους που υποστηρίχθηκαν τόσο από μεταρρυθμιστές όσο και από συντηρητικούς. Οι βουλευτές στο Ιράν εκλέγονται για τετραετή θητεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης