Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεμάτα τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ιταλία - To προσφυγικό θα θέσει στη Σύνοδο Κορυφής ο Renzi

tags :
Γεμάτα τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ιταλία - To προσφυγικό θα θέσει στη Σύνοδο Κορυφής ο Renzi
«Το συζητήσαμε στο G 7 της Ιαπωνίας, και οι εταίροι μας - σε γενικές γραμμές- συμφωνούν», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Renzi
Tα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ιταλία είναι υπερπλήρη, όπως αναφέρουν η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai και η εφημερίδα Ιl Messaggero.
Tις τελευταίες πέντε ημέρες οι αφίξεις στην Σικελία ξεπέρασαν τις 15.000. Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ζήτησε με έκτακτη εγκύκλιο από δημάρχους και νομάρχες όλης της χώρας να εντοπίσουν άμεσα νέους χώρους για τη διαμονή των μεταναστών. Μόνον στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου φιλοξενούνται ήδη πάνω από 14.000 άτομα.
«Ο ρόλος μας είναι ίδιος με αυτόν του τερματοφύλακα: πρέπει να προστατεύουμε διαρκώς την πόρτα μας, να αποφύγουμε νέες τραγικές συνέπειες από τα ναυάγια που σημειώνονται νότια της Σικελίας. Τα πλοία μας σπεύδουν συνεχώς σε βοήθεια», δηλώνει ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.
Στο μεταξύ, όμως, από την αρχή του χρόνου τα ανήλικα άτομα χωρίς συγγενείς που έφτασαν στην Σικελία είναι πάνω από 6.000. Ως γενικότερη λύση, ο Αλφάνο επιμένει στην πρόταση της Ιταλίας για οικονομική στήριξη των αφρικανικών χωρών, ζητώντας σε αντάλλαγμα αυστηρό έλεγχο των συνόρων τους.
«Το συζητήσαμε στο G 7 της Ιαπωνίας, και οι εταίροι μας - σε γενικές γραμμές- συμφωνούν», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και όλα δείχνουν ότι το Καλοκαίρι οι αφίξεις στη νότια Ιταλία θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Παράλληλα συνεχίζονται οι τραγωδίες στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, ανασύρθηκαν 45 νεκροί πρόσφυγες μετά το χθεσινοβραδινό ναυάγιο υπερφορτωμένου αλιευτικού σκάφους στα ανοικτά της Λιβύης.
Σύμφωνα με διαρροές από συνεργάτες του ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, ο Ρέντσι προτίθεται να θέσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ως άμεση προτεραιότητα στην επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου, ζητώντας να δοθεί ουσιαστική οικονομική βοήθεια στη Λιβύη, ώστε να μειωθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης