Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενάντια στο Brexit τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης - Συμμετέχει σε καμπάνια για να πείσει τους Βρετανούς

Ενάντια στο Brexit τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης - Συμμετέχει σε καμπάνια για να πείσει τους Βρετανούς
Το Brexit δεν θα αποκαταστήσει την κυριαρχία, τη λογική ή τις δημόσιες υπηρεσίες στη Βρετανία, θα επιταχύνει όμως την αποσύνθεση της ΕΕ
Ο Γιάνης Βαρουφάκης άνοιξε και επίσημα τα χαρτιά του και τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, στο κρίσιμο δημοψήφισμα που διεξάγεται στη χώρα, στις 23 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τους Financial Times, πρωτοστατεί στη δημιουργία ομάδας ενάντια στο Brexit στην οποία μετέχουν  κι άλλοι αριστεροί πολιτικοί και οικονομολόγοι σε μια προσπάθεια να πείσουν τους Βρετανούς ψηφοφόρους ότι είναι προς όφελός τους μια τέτοια απόφαση.
Συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι οι βρετανοί βουλευτές των εργατικών John McDonnell και των πρασίνων Caroline Lucas, οι οποίοι ξεκινούν περιοδεία για το σκοπό αυτό.
Το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να κριθεί οριακά καθώς εκατομμύρια ψηφοφόροι του εργατικού κόμματος τάσσονται υπέρ του Brexit υπό τον φόβο του προσφυγικού, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
Σε άρθρο του στο βρετανικό Guardian ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέπτυξε με τον γνωστό, γλαφυρό του τρόπο «τα οφέλη των βρετανών από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» υπογραμμίζοντας ότι «μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια να εκδημοκρατιστεί η ΕΕ».
«Το Brexit δεν θα αποκαταστήσει την κυριαρχία, τη λογική ή τις δημόσιες υπηρεσίες στη Βρετανία, θα επιταχύνει όμως την αποσύνθεση της ΕΕ» υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης