Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Biden - Αναστασιάδη μετά την εμπλοκή στο κυπριακό

Κύπρος: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Biden - Αναστασιάδη μετά την εμπλοκή  στο κυπριακό
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπρόεδρου, Joe Biden, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, N. Αναστασιάδη
Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Joe Biden, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, έπειτα από την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό από την συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akinci, στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Joe Biden, εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στον διάλογο για το κυπριακό, ενώ ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, όμως όπως είπε, εκτονώνεται η εμπλοκή, μετά και τις εξηγήσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Τέλος, ο ίδιος σημείωσε εκ νέου ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών.
Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπρόεδρου, Joe Biden, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ήταν η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς είχαν συ6νομιλήσει τηλεφωνικά οι δυο πλευρές και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης