Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Σάλος στη Γερμανία από τη ρατσιστική επίθεση στελέχους του ακροδεξιού AfD σε μαύρο Γερμανό ποδοσφαιριστή

FAZ: Σάλος στη Γερμανία από τη ρατσιστική επίθεση στελέχους του ακροδεξιού AfD σε μαύρο Γερμανό ποδοσφαιριστή
Ο Gauland, νούμερο δύο του κόμματος AfD, δήλωσε οτι κανένας δεν θέλει να είναι γείτονας ενός μαύρου ακόμη κι αν είναι ο Boateng
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γερμανία η ρατσιστική δήλωση κορυφαίου στελέχους του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD προς τον γερμανό ποδοσφαιριστή Jerome Boateng με καταγωγή από την Γκάνα.
Ο Alexander Gauland, το νούμερο δύο του κόμματος Alternative für Deutschland (AfD), δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι «ο κόσμος μπορεί να τον θεωρεί καλό ποδοσφαιριστή όμως κανένας δεν θα ήθελε να είναι γείτονάς του».
Ο Boateng έχει γεννηθεί στο Βερολίνο και μετέχει ως βασικός στην εθνική ομάδα της Γερμανίας καθώς θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς της γενιάς του.

Αποτέλεσμα εικόνας για jerome boateng νατιομαλ τεαμ
Παρόλα αυτά, είναι η δεύτερη φορά που πέφτει θύμα ρατσιστικής επίθεσης καθώς είχε προηγηθεί το αντί-ισλαμικό κίνημα Pegida, που επέκρινε την απόφαση της σοκολατοποίας Kinder να αντικαταστήσει την παραδοσιακή φωτογραφία ενός παιδιού, με φωτογραφίες μη λευκών ποδοσφαιριστών ενόψει του Euro 2016 στη Γαλλία.

Αποτέλεσμα εικόνας για jerome boateng νατιομαλ τεαμ

Οι δηλώσεις του Gauland προκάλεσαν την αντίδραση πολιτικών και υπουργών ανάμεσα τους του υπουργού Δικαιοσύνης, Heiko Maas, που τις χαρακτήρισε απαράδεκτες.
Έξαλλος έγινε και ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο οποίος δήλωσε πως «είναι απλά κακόγουστο να κακοποιείς τη φήμη του Boateng και της εθνικής ομάδας για πολιτικά συνθήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης