Τελευταία Νέα
Διεθνή

Observer: Brexit σημαίνει χαμηλή ανάπτυξη και υψηλή ανεργία προειδοποιούν 9 στους 10 οικονομολόγους του City

Observer: Brexit σημαίνει χαμηλή ανάπτυξη και υψηλή ανεργία προειδοποιούν 9 στους 10 οικονομολόγους του City
Tο 72% των οικονομολόγων εκτιμούν ότι η ανάπτυξη της χώρας θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα για τα επόμενα 15-20 χρόνια
Εννέα στους δέκα οικονομολόγους που εργάζονται στο City του Λονδίνου, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα φοβούνται και προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις του Βrexit στη βρετανική οικονομία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos MORI που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Observer σε δείγμα 600 οικονομολόγων, το 88% αυτών υποστηρίζει ότι ή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ στην ελεύθερη αγορά θα καταστρέψει τις προοπτικές ανάπτυξης της μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
Το 82% των οικονομολόγων παραδέχθηκε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι αρνητική για τα εισοδήματα των νοικοκυριών ενώ το 61% αυτών υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αύξηση της ανεργίας
Πολλοί από τους οικονομολόγους που μετείχαν στην έρευνα είναι μέλη της Royal Economic Society και της Society of Business Economists.
Σύμφωνα με τον Paul Johnson, διευθυντή του Ανεξάρτητου Ινστιτούτου Δημοσιονομικών μελετών, οι επιπτώσεις θα είναι γρήγορες και ορατές.
Μάλιστα εξέφρασε την έκπληξη του πως ένας τόσο μεγάλος αριθμός τεχνοκρατών συμφωνούν για τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit.
Στη δημοσκόπηση αναφέρεται ακόμη ότι το 72% των οικονομολόγων εκτιμούν ότι μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα κρατήσει την ανάπτυξη της χώρας σε χαμηλά επίπεδα για τα επόμενα 15-20 χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 4% αυτών τάχθηκε υπέρ του Brexit επιχειρηματολογώντας υπέρ του οφέλους που θα έχει η χώρα, μετά τα πρώτα 5 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης