Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Δεν θα εξετάσει μείωση παραγωγής πετρελαίου ο OPEC στη σύνοδο της Πέμπτης 2/6

tags :
WSJ: Δεν θα εξετάσει μείωση παραγωγής πετρελαίου ο OPEC στη σύνοδο της Πέμπτης 2/6
Οι ειδικοί του OPEC εκτιμούν πως η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ πρόκειται να μειωθεί κατά 430 χιλ. βαρέλια μέχρι το τέλος του 2016
Σταθερή αναμένεται να διατηρήσει την - ιδιαίτερα υψηλή - παραγωγή του το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC κατά τη διάρκεια της συνόδου των χωρών-μελών του την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στη Βιέννη, καθώς οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού» δείχνουν να ανακάμπτουν δίχως την ανάγκη μείωσης παραγωγής.
Αυτό επισημαίνει η έγκριτη εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), που υπενθυμίζει ότι οι τιμές του πετρελαίου σχεδόν έχουν διπλασιαστεί από το χαμηλό 13 ετών που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2016.
Έτσι, ο OPEC φέρεται να μην αισθάνεται την ανάγκη να μειώσει την παραγωγή του, που ξεπερνά το ένα τρίτο της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ιράκ στον OPEC, Falah al-Amri, η μείωση της παραγωγής του καρτέλ δεν είναι καν στην ατζένα της συνόδου της Πέμπτης.
Όπως αναφέρει η WSJ, οι ειδικοί του OPEC εκτιμούν πως η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ πρόκειται να μειωθεί κατά 430 χιλ. βαρέλια μέχρι το τέλος του 2016 λόγω των χαμηλών τιμών, εξουδετερώνοντας ένα σημαντικό τμήμα του ανταγωνισμού του διεθνούς καρτέλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης