Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρουφάκης στην Telegraph: Η Ελλάδα θα ήταν προτιμότερο να έμενε εκτός ευρωζώνης - Τί είπε για το Brexit

Βαρουφάκης στην Telegraph: Η Ελλάδα θα ήταν προτιμότερο να έμενε εκτός ευρωζώνης - Τί είπε για το Brexit
Ο Βαρουφάκης προειδοποίησε τη Βρετανία, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit)
Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση αν είχε παραμείνει εκτός ευρωζώνης, όπως τόνισε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο ίδιος θεωρεί, ότι η επιμονή της Βρετανίδας πρώην πρωθυπουργού, Margaret Thatcher, να κράτησει εκτός ευρωζώνης τη χώρα της ήταν «πλήρως και απολύτως» ορθή, δηλώνοντας ότι συμφωνεί απολύτως με την άποψη που είχε εκφράσει η Thatcher για την ΕΚΤ, ότι όποιος ελέγχει τα επιτόκια στην Ευρώπη θα ελέγχει και την πολιτική της Ευρώπης, καθώς και ότι το χρήμα είναι αδύνατον να απο-πολιτικοποιηθεί.
Ο Βαρουφάκης εκτίμησε, ότι σε περίπτωση που η Βρετανία συμμετείχε στην ευρωζώνη, θα βρισκόταν αντιμέτωπη με 50% ανεργία.
Όπως κρίνει ο διάσημος Έλληνας οικονομολόγος, η Ε.Ε. βρίσκεται σε φάση διάλυσης.
Όμως, ο ίδιος προειδοποίησε τη Βρετανία, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), καθώς κάτι τέτοιο θα επιτάχυνε τη διάλυση της ευρωζώνης και θα οδηγούσε σε μια πανευρωπαϊκή ύφεση, που τελικά θα συμπαρέσυρε και την ίδια.
Για τον Βαρουφάκη, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο των λαών της Ευρώπης, στην προσπάθειά τους να μπει τάξη στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης