Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Ελλάδα και πιστωτές διαφωνούν για τις νομοθετικές αλλαγές που θα απελευθερώσει την δόση των 7,5 δισ. ευρώ

tags :
WSJ: Ελλάδα και πιστωτές διαφωνούν για τις νομοθετικές αλλαγές που θα απελευθερώσει την δόση των 7,5 δισ. ευρώ
Η WSJ τονίζει, ότι η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την Τετάρτη, αλλά εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Στο "αγκάθι" των νομοθετικών αλλαγών που ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα προκειμένου να εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα και να απελευθερωθεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ότι οι διεθνείς πιστωτές ζητούν από την Ελλάδα να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές σε πρόσφατους νόμους που αφορούν σε τομείς, όπως τα "κόκκινα δάνεια" με εγγύηση του δημοσίου, το συνταξιοδοτικό και οι ιδιωτικοποιήσεις και σημειώνεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μία τηλεδιάσκεψη για το θέμα, η οποία απέτυχε να καταλήξει σε αποτέλεσμα.
Η WSJ αναφέρει το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει γράψει μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τονίζοντας τους ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, επικαλούμενος πολιτικά εμπόδια.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα χρειάζεται την χρηματοδότηση έως τα μέσα Ιουλίου το αργότερο, όταν πρέπει να πληρώσει "βαριά χρέη", συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και εκτιμά ότι είναι απίθανο να προχωρήσει γρήγορα η συμφωνία πάνω σε αυτά τα θέματα.
Η WSJ τονίζει, ότι η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την Τετάρτη, οπότε συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ, από την οποία προσδοκά να δέχεται και πάλι ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εξασφάλιση δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα ενισχύσει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών σε φθηνό χρήμα και έμμεσα και την ελληνική οικονομία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτό δεν αναμένεται να συμβεί, μέχρι να επιλυθούν οι διαφωνίες σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης