Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του Brexit 51 βιομηχανικοί όμιλοι της Ευρώπης: Προειδοποιήσεις για τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες

Κατά του Brexit 51 βιομηχανικοί όμιλοι της Ευρώπης: Προειδοποιήσεις για τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες
Μια Ευρώπη χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν πιο αδύναμη, όπως και η Βρετανία εκτός της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις για τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες από μια υποθετική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει η Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα Βιομηχανιών (ERT), η οποία αποτελείται από τις 51 πιο σημαντικές βιομηχανίες και τεχνολογικές πολυεθνικές της Ευρώπης, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία.
Σε ανοιχτή επιστολή της, η ένωση τονίζει ότι μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την κοινή αγορά και τους κανόνες διακυβέρνησης των 28 θα οδηγήσει σε μείωση της ευημερίας, καθώς και ότι μια Ευρώπη χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πιο αδύναμη, όπως θα είναι επίσης και το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της Ευρώπης.
«Δεν υπήρξαν ποτέ πιο ισχυροί λόγοι ώστε η Ευρώπη να εργαστεί και να παραμείνει ενωμένη», αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ERT, Benoit Potier, διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας Air Liquid.
Σημειώνεται ότι ορισμένες από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα Βιομηχανιών είναι, μεταξύ άλλων, οι Shell, Total, Eni, Nokia, Ericsson, Siemens, Orange, L'Oreal, Nestle, Rolls Royce, BMW και Heineken.
Οι 51 αυτές επιχειρήσεις υποστηρίζουν 6,8 εκατ. θέσεις εργασίας.
Οι υπογράφουσες την επιστολή εταιρείες υπερασπίζονται την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία από τη στιγμή της δημιουργίας της «υπήρξε κινητήριος δύναμη για αλλαγές τόσο στον οικονομικό όσο και τον κοινωνικό τομέα, όπως θέματα ασφάλειας, αλλά και από την άποψη της ποιότητας ζωής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης