Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η Κομισιόν προσφέρει στη Γαλλία περιθώρια δημοσιονομικών αποκλίσεων απλά «επειδή είναι Γαλλία»

Juncker: Η Κομισιόν προσφέρει στη Γαλλία περιθώρια δημοσιονομικών αποκλίσεων απλά «επειδή είναι Γαλλία»
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προκαλεί τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. επιφυλάσοντας διακριτική δημοσιονομική μεταχείριση στη Γαλλία
Περιθώριο μεγαλύτερων των επιτρεπόμενων δημοσιονομικών αποκλίσεων προσφέρει διαρκώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γαλλία απλά «επειδή είναι Γαλλία», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε κυνικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Επειδή λοιπόν η Γαλλία είναι Γαλλία και όχι Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν χώρες-μέλη για τις οποίες δεν ισχύουν πάντα οι κανόνες που ισχύουν για τις υπόλοιπες, η Γαλλία έλαβε το 2015 διετή παράταση για τη συμμόρφωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της.
«Οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν πρέπει να εφαρμόζονται τυφλά», επεσήμανε σε συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι ο Juncker, λησμονώντας την αυστηρή στάση των ευρωπαϊκών αρχών απέναντι στην Ελλάδα.
Στο ίδιο πνεύμα επιλεκτικής γενναιοδωρίας και δημοσιονομικής ευελιξίας, η Κομισιόν επιτρέπει στην Ιταλία να διατηρεί ένα εξαιρετικά υψηλό χρέος το οποίο δεν βαίνει μειούμενο, ως οφείλει στο πλαίσιο των κανόνων της ευρωζώνης.
Η Κομισιόν είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της εκτέλεσης των εθνικών προϋπολογισμών της Ε.Ε., προτείνοντας διορθωτικά μέτρα όπου το κρίνει απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης