Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alan Greenspan (πρώην FED): Το σύστημα αγωνίζεται να αποτρέψει την καταστροφή

tags :
Alan Greenspan (πρώην FED): Το σύστημα αγωνίζεται να αποτρέψει την καταστροφή
Ο Greenspan, επίσης, δεν βλέπει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή τον κίνδυνο ύφεσης αλλά της χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης
Το διεθνές σύστημα αγωνίζεται να αποτρέψει την καταστροφή ανέφερε ο Alan Greenspan ο πρώην επικεφαλής της FED της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξη του.
Το διεθνές σύστημα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, διότι η παραγωγικότητα έχει μειωθεί, οι επενδύσεις σε κεφάλαιο κινούνται  κάτω του μέσου όρου επειδή οι managers των επιχειρήσεων αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον.
Ο Alan Greenspan επανήλθε προειδοποιώντας σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που ονομάζεται χαμηλή παραγωγικότητα και δεν αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι λίγο πολύ φαινόμενο όλου του πλανήτη.
Οι πληθυσμοί στον δυτικό κόσμο γηράσκουν ενώ δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι  για να χρηματοδοτήσουν την αύξηση της παραγωγικότητας.
Το σύστημα σταδιακά θα προσαρμοστεί από τα πλεονάσματα  στα ελλείμματα.
Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να προβλεφθεί είκοσι πέντε χρόνια πριν, και στην πραγματικότητα το κάναμε, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα γι΄αυτό.
Αυτή είναι η νέα κρίση.
Φυσικά, κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι 'αυτό Alan, πριν από τον
Ο Greenspan, επίσης, δεν βλέπει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή τον κίνδυνο ύφεσης αλλά της χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης για πολλά χρόνια.
Η ύφεση είναι ένα βραχυπρόθεσμο οικονομικό πρόβλημα, το βαθύτερο πρόβλημα ονομάζεται χαμηλή ανάπτυξη όπου το δυτικό σύστημα ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης