Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schultz: Σκανδαλώδης η μη παραίτηση Cameron - Φυλάκισε μια ολόκληρη ήπειρο

tags :
Schultz: Σκανδαλώδης η μη παραίτηση Cameron - Φυλάκισε μια ολόκληρη ήπειρο
«Για άλλη μια φορά, μια ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε ομηρία λόγω των εσωτερικών διαβουλεύσεων στο βρετανικό συντηρητικό κόμμα»,
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Schultz χαρακτήρισε χθες «σκανδαλώδες» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας D. Cameron επέλεξε να μην εγκαταλείψει το αξίωμά του παρά τον Οκτώβριο μετά τη νίκη του Brexit, υποστηρίζοντας πως κατ' αυτόν τον τρόπο παίρνει «όμηρο ολόκληρη την (ευρωπαϊκή) ήπειρο».
Όταν ο Cameron ανακοίνωνε το 2013 την πρόθεσή του να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για να κριθεί εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέμενε ή θα αποχωρούσε από την ΕΕ «φυλάκισε μια ολόκληρη ήπειρο» για να κάνει «διαπραγματεύσεις τακτικής», είπε σε καταγγελτικό τόνο ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης χθες βράδυ μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Μετά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, ο Cameron ανακοίνωσε την παραίτησή του, διευκρινίζοντας όμως ότι θα εγκαταλείψει τον θώκο αφού αναδειχθεί νέος ηγέτης στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στις αρχές Οκτωβρίου.
«Για άλλη μια φορά, μια ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε ομηρία λόγω των εσωτερικών διαβουλεύσεων στο βρετανικό συντηρητικό κόμμα», πρόσθεσε ο Schultz, που θεωρεί υπερβολικά βραδεία την αποχώρηση του Cameron.
«Θα μπορούσε να συγκληθεί συνέδριο αύριο το πρωί εάν αυτή είναι η επιθυμία» του απερχόμενου πρωθυπουργού των Τόρις, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης