Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Linke (Γερμανία): Η Ευρώπη έχει γίνει πιο αντικοινωνική και πιο άγρια - Επικρατεί η κυριαρχία των Λόμπι

Die Linke (Γερμανία): Η Ευρώπη έχει γίνει πιο αντικοινωνική και πιο άγρια - Επικρατεί η κυριαρχία των Λόμπι
Πολλοί θεωρούν τις Βρυξέλλες ως μια ζώνη απομακρυσμένη από τη δημοκρατία
Πρέπει να σταματήσει η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη και να ξεκινήσει η ανοικοδόμησή του, είπε σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke.
Η Sahra Wagenknecht, η οποία επισήμανε ότι υπέρ της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. ψήφισαν ιδίως περιοχές με υψηλή ανεργία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναρωτηθεί μετά το Brexit γιατί έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Είναι απλουστευτικό να επιρρίπτεται η ευθύνη στον πρωθυπουργό David Cameron ή στο συντηρητικό κόμμα των Τορις διότι έκαναν τη λάθος καμπάνια για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε.
Το αποτέλεσμα οφείλεται στη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, ενώ αρνητική ήταν η ψήφος όσων έχουν ζημιωθεί», είπε η αριστερή πολιτικός.
Η Sahra Wagenknecht τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ήταν αρχικά ένα κοινωνικό εγχείρημα, το οποίο θα έφερνε ευημερία.
Αυτό εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά και τα κράτη-μέλη πιέζονται έντονα να μειώσουν τα ελλείμματά τους.
Αντίθετα, μεγάλες επιχειρήσεις δεν φορολογούνται αναλογικά.
Η Ευρώπη έχει γίνει πιο αντικοινωνική και πιο άγρια».
Πέραν τούτου, «πολλοί θεωρούν τις Βρυξέλλες ως μια ζώνη απομακρυσμένη από τη δημοκρατία.
Η Ε.Ε. θεωρείται "λομπικρατία", στην οποία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις και οι πολίτες κανέναν».
Ερωτηθείσα για τις προόδους που έχουν κάνει η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, η Γερμανίδα πολιτικός απάντησε, ότι τα οικονομικά στοιχεία περί προόδου της Ιρλανδίας είναι «πλασματικές λογιστικές εγγραφές», ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία, «η ανεργία των νέων παραμένει σε απίστευτα υψηλό επίπεδο και η μεγάλη έξοδος ιδιαίτερα καταρτισμένων νέων συνεχίζεται.
Επίσης, αν δει κανείς τα ποσοστά επενδύσεων, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια μόνιμη κρίση και ότι οι χώρες αυτές δύσκολα θα σταθούν στα πόδια τους.
Το να αποφεύγεται η συζήτηση για την κρίση είναι ακριβώς εκείνο το οποίο στρέφει τελικά τους πολίτες κατά της Ε.Ε.», κατέληξε η Sahra Wagenknecht.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης