Τελευταία Νέα
Διεθνή

SkyNews: Κάνουν πίσω υποψήφιοι επενδυτές για την βιομηχανία χάλυβα Tata Steel μετά το Brexit

SkyNews: Κάνουν πίσω υποψήφιοι επενδυτές για την βιομηχανία χάλυβα Tata Steel μετά το Brexit
Οι εναπομείναντες υποψήφιοι επενδυτές για την Tata Steel θα ενημερωθούν για τις προθέσεις της εταιρίας στις αρχές της εβδομάδας
Aρκετοί υποψήφιοι για τη βρετανική βιομηχανία Tata Steel είναι κοντά στο να αποχωρήσουν από τις συζητήσεις με τον Ινδό ιδιοκτήτη, καθώς μετά το Brexit υπάρχει η απειλή να βαθύνει η κρίση στον μεγαλύτερο παραγωγό χάλυβα της χώρας.
Σύμφωνα με το Sky News, ο δισεκατομμυριούχος Wilbur Ross που είναι ανάμεσα στους εφτά υποψήφιους έστειλε μήνυμα ότι έξοδος από την ΕΕ θα μειώσει τις προοπτικές για να κυνηγήσει μία τέτοια αγορά.
Kι άλλοι πιθανοί αγοραστές φαίνεται να έχουν τις ίδιες ανησυχίες για πιθανή επίδραση του Brexit στην παγκόσμια ζήτηση για χάλυβα, αλλά και τη δυνατότητα να πουλήσουν χάλυβα που παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
«Ο Wilbur είχε πει ότι μία τέτοια συμφωνία θα ήταν λιγότερο ελκυστική, εφόσον το Brexit γινόταν γεγονός» ανέφερε άτομο που μίλησε με τον Ross.
Πηγές ανέφεραν ότι η Tata Steel που απασχολεί 11.000 εργαζόμενους στη Βρετανία, προσανατολίζεται να ρευστοποιήσει την επιχείρησή της στη χώρα, αν και δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.
Στην εταιρία ανήκουν τα τεράστια χαλυβουργεία Post Talbot στη νότια Ουαλία, αλλά και κάποια μικρότερα στη χώρα.
Οι εναπομείναντες υποψήφιοι επενδυτές για την Tata Steel  θα ενημερωθούν για τις προθέσεις της εταιρίας στις αρχές της εβδομάδας.
 Πριν από το δημοψήφισμα η Tata Steel είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι θα διατηρήσει τις περισσότερες δραστηριότητές της στη Βρετανία και θα βοηθηθεί από ένα πακέτο στήριξης που περιλαμβάνει εισροές κεφαλαίου, δάνεια και μία αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού της προγράμματος.
Αλλά η ψήφος για αποχώρηση από την ΕΕ έκανε αυτή την προοπτική λιγότερο πιθανή, σύμφωνα με μία πηγή.
Αν η Tata Steel σταματήσει τις επιχειρήσεις της στη Βρετανία και δεν τις πουλήσει, τότε θα υπάρξει κλιμάκωση στη βιομηχανική κρίση που είναι ένας θεμελιώδης τομέας της πολιτικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Sajid Javid δεν πρόκειται να περάσει τις νομικές αλλαγές που χρειάζονται για να αναδιαρθρωθεί το συνταξιοδοτικό των χαλυβουργών μετά τις ισχυρές αντιδράσεις από το Ταμείο Προστασίας Συντάξεων.
Σε μία διαπραγμάτευση στη Βομβάη την Παρασκευή αμέσως μετά το δημοψήφισμα, οι με τοχές της Τata Steel υποχώρησαν κατά 6,5%.
Παραμένει πιθανό το ινδικό διοικητικό συμβούλιο να βρει έναν αγοραστή για τις βρετανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της διοίκησης του Port Talbot και της JSW Steel, άλλης μίας ινδικής εταιρίας.
Ο Ross ένωσε τις δυνάμεις του για να πάρει την Tata Steel με την Endless μία εταιρία που ειδικεύεται στη διάσωση προβληματικών επιχειρήσεων.
«Οι αποφάσεις από το εκλογικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πάντα σεβαστές από την Tata Steel» είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας, προσθέτοντας ότι «όποιο κι αν είναι το πολιτικό πλαίσιο είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη των καλύτερων προοπτικών για τις επιχειρήσεις μας στη Βρετανία».
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Sky News αποκάλυψε ότι η Tata Steel φλέρταρε με αγοραστές για δύο μονάδες της που απασχολούν 2.000 εργαζόμενους εντείνοντας τη φημολογία ότι η ινδική εταιρία θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στη Βρετανία κάτω από μία συμφωνία με την κυβέρνηση.
Οι τομείς της Tata που αφορούν τον διαχωρισμό του χάλυβα και τους αγωγούς στο Χάρτλπουλ, το Ρόδεραμ και το Στόκμπριτζ, έχουν διατεθεί προς πώληση, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης