Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 52% των Σκωτσέζων ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας μετά το Brexit

tags :
Το 52% των Σκωτσέζων ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας μετά το Brexit
Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2014, οι Σκωτσέζοι είχαν απορρίψει την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο
Η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το δημοψήφισμα της Πέμπτης με το οποίο η πλειονότητα των Βρετανών πολιτών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης χώρας τους από την ΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή του ινστιτούτου Panelbase που έγινε για λογαριασμό των Sunday Times, το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται εφεξής υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, έναντι του 48% που αντιτίθεται σε αυτήν. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο σε δείγμα 620 ατόμων.
Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2014, οι Σκωτσέζοι είχαν απορρίψει την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όμως μετά την ψήφο της πλειονότητας των Βρετανών ψηφοφόρων υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι πλέον είναι "εξαιρετικά πιθανή" η διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι Σκωτσέζοι να δουν εαυτόν εκτός ΕΕ ενώ ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην ένωση.
Στο ιστορικό δημοψήφισμα που έγινε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με ποσοστό 62%, σε αντίθεση με τη Βρετανία συνολικά που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης με 51,9%.
Το αποτέλεσμα αυτό δικαιολογεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, υποστηρίζει η κυβέρνηση της Σκωτίας.
Η ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε απορριφθεί το 2014 με ποσοστό 55% έναντι 45%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης