Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bρετανία: Σε κρίση το κόμμα των Εργατικών μετά το Brexit - O Corbyn καθαίρεσε τον σκιώδη Υπ. Εξωτερικών

tags :
Bρετανία: Σε κρίση το κόμμα των Εργατικών μετά το Brexit - O Corbyn καθαίρεσε τον σκιώδη Υπ. Εξωτερικών
Ο Hilary Benn φέρεται να κάλεσε και άλλους σκιώδεις υπουργούς να παραιτηθούν όπως και αυτός εάν ο Corbyn αψηφούσε το αίτημά του.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Jeremy Corbyn μετά το κύμα αμφισβήτησης εναντίον του που αναπτύχθηκε στις τάξεις των εργατικών και τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι δεν στήριξε αρκετά την καμπάνια για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το κόμμα των εργατικών βρίσκεται σε κρίση, καθώς οι μισοί περίπου από τους βουλευτές του προτίθενται να παραιτηθούν, μετά την επικράτηση του Brexit.
Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Jeremy Corbyn καθαίρεσε τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών του κόμματός του, τον Hilary Benn, ο οποίος φέρεται να κάλεσε συναδέλφους του βουλευτές το Σαββατοκύριακο λέγοντας ότι θα ζητήσει από τον Corbyn να παρατηθεί εάν υπήρχε σημαντική υποστήριξη σε μια κίνηση εναντίον του. Ο Hilary Benn φέρεται επίσης να κάλεσε και άλλους σκιώδεις υπουργούς να παραιτηθούν όπως και αυτός εάν ο Corbyn αψηφούσε το αίτημά του.
Λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δύο βουλευτές των εργατικών υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Corbyn ενώ άλλοι ζήτησαν την παραίτησή του.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ηγέτη των εργατικών στον Observer, ο Corbyn πληροφόρησε τον Benn ότι τον καθαιρεί διότι απώλεσε την εμπιστοσύνη του. Εξάλλου, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία των Εργατικών και, ερωτηθείς εάν θα την διεκδικήσει εκ νέου, απάντησε “Ναι, εδώ είμαι”. Στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, εκτιμάται πως ένα τρίτο των ψηφοφόρων των εργατικών ψήφισε υπέρ του Brexit.
Εν τω μεταξύ, θεσμικοί εκπρόσωποι της ΕΕ, ζητούν μετ' επιτάσεως από τη Βρετανία να επισπεύσει τις διαδικασίες αποχώρησης από την Ένωση, στέλνοντας σαφές μήνυμα και προς τις υπόλοιπες χώρες που σκέφτονται να πράξουν το ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης