Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Οι επιπτώσεις της ψηφοφορίας για το Brexit θα παραμείνουν στο επίκεντρο των αγορών

tags :
Danske Bank: Οι επιπτώσεις της ψηφοφορίας για το Brexit θα παραμείνουν στο επίκεντρο των αγορών
Η έκθεση επισημαίνει, ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα πρέπει –σύμφωνα με την Danske Bank- "να εκφραστεί μια συνολική αντίδραση". 
Οι επιπτώσεις της ψηφοφορίας για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα συνεχίσει να είναι το επίκεντρο στις αγορές, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής ομάδας της Danske Bank.
Η έκθεση επισημαίνει, ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα πρέπει –σύμφωνα με την Danske Bank- "να εκφραστεί μια συνολική αντίδραση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου, εν όψει των πολιτικών ανακοινώσεων από το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και από μεμονωμένες χώρες".
Επιπλέον, όπως σημειώνει η ερευνητική ομάδα, η κρίση στο κόμμα των Εργατικών έχει οδηγήσει σε μια ψηφοφορία άρσης της εμπιστοσύνης στον αρχηγό του κόμματος Jeremy Corbyn σήμερα.
Την ίδια ώρα, ο Draghi θα μιλήσει στις ομάδες χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ στην Πορτογαλία για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit.
Στις ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Ιούνιο και όπως επισημαίνεται στην έκθεση "η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει σχετικά υψηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα και το ερώτημα είναι, πώς το Brexit θα επηρεάσει αυτά τα στοιχεία".
Η Danske Bank πάντως αναμένει ότι θα βελτιωθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη σε σύγκριση με το Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης