Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε χωριό χριστιανών στο Λίβανο - Τουλάχιστον 5 οι νεκροί

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε χωριό χριστιανών στο Λίβανο - Τουλάχιστον 5 οι νεκροί
Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης, με τις αρχές ωστόσο να «βλέπουν» δράση του Ισλαμικού Κράτους
Τουλάχιστον 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν τη Δευτέρα (27/6) το χωρίο Αλ Κάα του Λιβάνου, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με σημερινή (28/6) ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα, στις επιθέσεις συμμετείχαν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας, με τους δύο εξ’ αυτών να πυροδοτούν τα εκρηκτικά τους κοντά σε μία εκκλησία, ενώ οι άλλοι δύο πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά σε μονάδα του στρατού της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο χωριό κατοικείται στην πλειονότητά του από Χριστιανούς, γεγονός που το καθιστά εύκολο στόχο των τζιχαντιστών, σε συνδυασμό μάλιστα και με το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για πράξη τους Ισλαμικού Κράτους, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης