Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan: Τρομερό αποτέλεσμα από κάθε άποψη η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ

tags :
Greenspan: Τρομερό αποτέλεσμα από κάθε άποψη η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ
Ο κ. Greenspan είπε, ότι δεν συμφωνεί με την άποψη, ότι θα ήταν καλύτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι εκτός ΕΕ, παρά τα δομικά προβλήματα της ΕΕ.
Την άποψη ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας δεν υπολόγισε σωστά και έκανε ένα "τρομερό λάθος" με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan.
Ο 90χρονος οικονομολόγος σχολιάζοντας το δημοψήφισμα είπε, ότι "είναι ένα τρομερό αποτέλεσμα από όλες τις απόψεις".
"Δεν έπρεπε να συμβεί" τόνισε μιλώντας στο Bloomberg.
Ο κ. Greenspan είπε ακόμη, ότι δεν συμφωνεί με την άποψη, ότι θα ήταν καλύτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι εκτός ΕΕ, παρά τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή, όπως το ότι χώρες με διαφορετικές οικονομίες και πολιτισμούς μοιράζονται το ίδιο νόμισμα.
Εξάλλου προέβλεψε, ότι η Σκωτία όχι μόνο θα πραγματοποιήσει ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα είναι και επιτυχές, ενώ όπως είπε, το ίδιο πιθανώς να πράξει και η Βόρεια Ιρλανδία, με το ίδιο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον 90χρονο οικονομολόγο "η ΕΕ είναι θεμελιωδώς μια πολύ καλή ιδέα".
Πρόσθεσε δε, ότι "είναι μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου, την οποία χρειαζόμαστε πάρα πολύ, έτσι ώστε η επιλογή της Βρετανίας να μείνει στην ΕΕ και έξω από τη ζώνη του ευρώ ήταν –σκέφτηκα- η πιο λογική απόφαση που μπορούσε να ληφθεί".
"Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να βγει από την ΕΕ, είναι ένα σημάδι, ότι η ΕΕ και η Ευρωζώνη χρειάζεται αναπροσαρμογή, μακριά από ένα μοντέλο όπου τα βόρεια έθνη στηρίζουν αυτά του νότου", δήλωσε ο Greenspan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης