Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 15 δισ. δολ. θα καταβάλλει τελικά στις ΗΠΑ η Volkswagen, εξαιτίας του dieselgate

Πάνω από 15 δισ. δολ. θα καταβάλλει τελικά στις ΗΠΑ η Volkswagen, εξαιτίας του dieselgate
Οι αρχικοί υπολογισμοί έκαναν λόγο για 10 δισ. δολ.
Πάνω από 15 δισ. δολ. θα χρειαστεί να καταβάλλει σε Αρχές και πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών η Volkswagen, παρά τους αρχικούς υπολογισμούς που έκαναν λόγο για 10 δισ. δολ.
Ειδικότερα, τα 10 δισ. δολ. θα καταβληθούν στις ρυθμιστικές Αρχές της Καλιφόρνια αλλά και για την επισκευή των 482.000 «προβληματικών» οχημάτων στις ΗΠΑ, εξαιτίας του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων.
Το συνολικό κόστος επισκευής των 2λιτρων diesel κινητήρων θα κοστίσει περίπου 6,5 δισ. δολ.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν το δικαίωμα της δωρεάν επισκευής, διαφορετικά θα μπορούν να επιστρέψουν το αμάξι και να λάβουν πίσω το ποσό αγοράς, στο οποίο θα έχουν προστεθεί επιπλέον με 1.000 – 7.000 δολάρια (ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 5.000 δολ.).
Ωστόσο, μετά τα νέα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσό για το σκάνδαλο dieselgate, στο ποσό προστίθενται 5,1 δισ. δολ.
Από αυτά, τα 2,7 δισ. δολ. θα δοθούν στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ενώ 2 δισ. δολ. θα δοθούν σε επενδύσεις τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ρύπων, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί,
Επιπλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του και το Bloomberg, περίπου 400 εκατ. δολ. θα διατεθούν σε διακανονισμούς με διάφορες πολιτείες της χώρας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των αυτοκινήτων που εμπλέκονται στο dieselgate φτάνει ακόμα και τα 11 εκατομμύρια…
Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως η αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός θα πληρώσει πολύ περισσότερα από τα 15,1 δισ. δολ. για να «ξεπλύνει» το σκάνδαλο, λόγω των χιλιάδων μηνύσεων που εκκρεμούν εις βάρος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης