Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερες εξουσίες ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου – Έκκληση για προστασία του City μετά το Brexit

tags :
Περισσότερες εξουσίες ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου – Έκκληση για προστασία του City μετά το Brexit
Ο Khan ο οποίος αγωνίστηκε για την παραμονή στην ΕΕ, θα πει ότι η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να "κινηθεί γρήγορα" και να εκχωρήσει περισσότερες εξουσίες στον Δήμο. 
Έκκληση για την εκχώρηση περισσότερων εξουσιών από την κεντρική κυβέρνηση στον Δήμο του Λονδίνου, για να προστατευθούν οι επιχειρήσεις και η οικονομία της πόλης μετά το Brexit, απευθύνει σύμφωνα με την Financial Times ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Sadiq Khan, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο.
Σύμφωνα με τον δημοσίευμα, ο Khan θα πει, ότι η βρετανική πρωτεύουσα χρειάζεται "περισσότερη αυτονομία για την προστασία της οικονομίας του Λονδίνου από την αβεβαιότητα για το μέλλον, για την προστασία των επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο που έχουν την έδρα τους εδώ και την προστασία των θέσεων εργασίας, του πλούτου και της ευημερίας μας".
Ο Khan ο οποίος αγωνίστηκε για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, θα πει ότι η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να "κινηθεί γρήγορα" και να εκχωρήσει περισσότερες εξουσίες στον Δήμο.
"Δεν μπορούμε να περιμένουμε την έκβαση των διαπραγματεύσεων, πριν δώσουμε στους Λονδρέζους περισσότερο έλεγχο" θα πει σύμφωνα με την Financial Times.
Παρά πάντως τις εκστρατείες κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την ανεξαρτητοποίηση του Λονδίνου, ο Khan σύμφωνα με το δημοσίευμα θα απορρίψει την πρόταση, λέγοντας ότι "όσο και αν μου αρέσει η ιδέα ενός κράτους της πόλης του Λονδίνου, δεν είναι σοβαρό να μιλάμε για ανεξαρτησία σήμερα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης